Start proef met legale wiet voor onbepaalde tijd uitgesteld

Foto: Pixabay

De start van het wietexperiment in tien steden, waaronder Heerlen, is voor onbepaalde tijd uitgesteld.
Het was de bedoeling dat de proef met de legale levering, inkoop en verkoop van cannabis dit najaar van start zou gaan, maar er zijn nog te veel onzekerheden. Zo hebben de telers meer tijd nodig om kwalitatief goede hasj te kunnen leveren.

Experiment

Dat schrijft de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch in een brief aan de gemeenteraad. Arnhem is net als Heerlen en Maastricht één van de steden die meedoet aan de proef. De andere zeven steden zijn Almere, Breda, Groningen, Hellevoetsluis, Nijmegen, Tilburg en Zaanstad.
De vier grote steden van ons land doen niet mee, omdat ze het niet eens waren met de opzet van het experiment.
Het experiment met de gesloten coffeeshopketen moet uitwijzen of het mogelijk is om de teelt van cannabis legaal te maken.

Vierjarig experiment

Nu kopen coffeeshops de wiet illegaal aan de achterdeur. Dat zorgt voor criminaliteit, overlast en gezondheidsproblemen. Het experiment gaat vier jaar duren. De telers zijn intussen na een strenge selectie uitgekozen. Als die voldoende wiet kunnen aanbieden binnen de grenzen van het experiment wordt een nieuwe startdatum gekozen. De ministers van Justitie en van Volksgezondheid houden de burgemeesters op de hoogte, schrijft Marcouch.

Reacties