Zilverrug Makula uit GaiaZOO Kerkrade overleden

Foto: Nieuws.nl | Redactie Parkstad

Vandaag is een van de bekendste bewoners van GaiaZOO, de zilverrug Makula, overleden. Hij kampte de laatste jaren met hartfalen en vermoedelijk is dat ook de doodsoorzaak.
Nadat de andere gorilla’s de tijd hebben gekregen om afscheid te nemen, zal hij voor sectie naar de faculteit Diergeneeskunde van Universiteit Utrecht worden gebracht.

Leider laaglandgorilla’s

Met een leeftijd van 31 jaar was hij de onbetwiste leider van de Westelijke laaglandgorilla’s in de Kerkraadse dierentuin.
Als bewoner van het eerste uur was zijn markante verschijning voor velen een hoogtepunt van een bezoek aan GaiaZOO.
Zoals het een goede zilverrug betaamt, had hij een streng, maar rechtvaardig karakter. In de ruim 16 jaar die hij in GaiaZOO leefde op het grote eiland dat de gorilla’s delen met kuifmangabeys, verwekte hij bij diverse gorillavrouwen nageslacht en vormde zo een bijdrage aan het internationale fokprogramma van deze ernstig bedreigde diersoort.

Omdat de aanwezigheid van een leider noodzakelijk is bij gorilla’s zal, in overleg met de coördinator van het fokprogramma voor Westelijke laaglandgorilla’s, de komende maanden worden gezocht naar een geschikte opvolger.

Zwarte dag

Dit is een zwarte dag voor GaiaZOO en voor de vele bezoekers die Makula in hun hart hadden gesloten.
Bijzondere steun en dank gaat uit naar zijn verzorgers die deze stoere gorillaman jarenlang met toewijding hebben verzorgd.

 

Reacties

Cookieinstellingen