Moedige Heerlenaren doorbreken taboe op eenzaamheid

Foto: Mackintosh Branding

Sinds vorige week delen moedige Heerlenaren hun persoonlijke ervaring met eenzaamheid. Het verhaal van Max & Ria is het eerste in deze video- en verhalenreeks. Als echtpaar zijn ze niet eenzaam maar zij weten hoe het is om je alleen te voelen.
Wethouder Adriane Keulen (Integraal Ouderenbeleid & Buurtgericht Werken): “Eenzaamheid is geen eenvoudig gespreksonderwerp. Zeggen dat je moe bent of het druk hebt, is meer geaccepteerd dan zeggen dat je je eenzaam voelt. Mensen die eenzaam zijn, denken daardoor soms dat het hun eigen schuld is en schamen zich daarvoor. Met deze reeks persoonlijke verhalen van moedige Heerlenaren, doorbreken we het taboe en maken we eenzaamheid bespreekbaar.”

Het verhaal van Max en Ria

Ze leerden elkaar in 1978 kennen. Zo’n 43 jaar, twee dochters, twee schoonzoons en drie kleinkinderen later weten Max (64) en Ria Pool (63) wel wat het leven te bieden heeft. En dat is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Ze leerden elkáár goed kennen, maar ze kwamen ook zichzelf tegen. Max en Ria: “Als echtpaar zijn we niet eenzaam. Maar we weten wel hoe het is om je alleen te voelen.”

Digitaal en print

Om alle Heerlenaren die online weinig of niet actief zijn óók kennis te laten maken met het verhaal van dit moedige en hartelijke echtpaar uit de buurt Heksenberg, wordt, naast de online publicatie van de video, hun verhaal de komende weken ook in diverse huis aan huis- en buurtbladen gedeeld.

Jouw verhaal

Doorbreek jij samen met ons het taboe op eenzaamheid? Deel jouw verhaal óf idee met ons via [email protected] en er wordt contact met je opgenomen.

Video

Bekijk in onderstaande video het verhaal van Ria en Max

 

Reacties