Groene Ster en Maurice Verbunt verlengen contract

Foto: Groene Ster

RKSV Groene Ster heeft overeenstemming bereikt met hoofdtrainer Maurice Verbunt over de verlenging van zijn contract.
De 45-jarige oefenmeester zal ook in het seizoen 2021-2022 werkzaam zijn bij de derdedivisionist uit Heerlerheide, waar hij dan begint aan zijn vijfde achtereenvolgende seizoen.

Hoofdtrainer

Maurice Verbunt is sinds 1 juli 2017 hoofdtrainer van het eerste elftal van Groene Ster.
In zijn tweede seizoen 2018-2019 werd Verbunt met Groene Ster kampioen in de hoofdklasse B en werd beslag gelegd op de districtsbeker Zuid II. Ook in de TOTO KNVB Beker bleef Groene Ster lang overeind met als hoogtepunt de thuiswedstrijd tegen eredivisionist Heerenveen.

Afgelopen seizoen debuteerde de oefenmeester verdienstelijk in de derde divisie zondag met Groene Ster en werd er opnieuw voor een onvergetelijk bekeravontuur gezorgd. Op een bomvol sportpark Pronsebroek wisten de groen-witten eredivisieclub en provinciegenoot VVV-Venlo op een historische bekeravond te verslaan na strafschoppen. De bekerdroom eindigde voor de Heerlerheidse ploeg bij AZ in Alkmaar.
Met een vernieuwde selectie behaalde de ploeg van trainer Maurice Verbunt dit prille seizoen tien punten uit vijf duels. Daarmee nemen ze een gedeelde derde plek in in de derde divisie zondag.
Na een noodgedwongen coronastop hoopt de hoofdmacht van Groene Ster begin 2021 de competitie te herstarten.

Visie en ambitie

Maurice Verbunt: “Iets wat goed is en goed voelt, moet je koesteren. Met Groene Ster zijn wij een weg ingeslagen en zijn wij nog niet bij het eindpunt. Ik mag werken bij een club met goede mensen om me heen met een visie en ambitie die perfect bij mij past.
Daarnaast mag ik samenwerken met een goede staf en spelersgroep, waar ik zeker nog een mooie uitdaging in zie. Ook zijn wij opgenomen in de Groene Ster-familie, waar vele mooie vriendschappen uit zijn ontstaan. Deze binding binnen de club willen wij nog meer gaan uitstralen. Ik ben dan ook zeer content met de verlenging en hoop dat wij met zijn allen weer snel mogen genieten van mooie wedstrijden op sportpark Pronsebroek.”

Vertrouwen

Voorzitter Jos Op ‘t Eijnde: “Maurice Verbunt past goed bij Groene Ster. Wij zijn dan ook uitermate tevreden dat wij voor het vijfde seizoen op rij gaan samenwerken. De ontwikkeling die onze vernieuwde en verjongde selectie in korte tijd heeft gemaakt, geeft ons veel vertrouwen voor de toekomst. Het boek dat wij samen schrijven is nog niet af, met een degelijke continuïteit willen wij ons handhaven op dit niveau en verdere stappen vooruit zetten.
Daarnaast is Maurice een clubman, die luistert en adviseert daar waar nodig. Zijn samenwerking met de overige stafleden, tweede elftal, jeugd en alle andere geledingen binnen de vereniging verloopt prima.”

Bron en tekst: Groene Ster.