Wintertijd Heerlen wordt verplaatst naar februari 2021

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Wintertijd Heerlen gaat tijdens de komende decembermaand niet door. Door de geldende coronamaatregelen kan de organisatie van Wintertijd het evenement, dat gepland stond van 9 december 2020 tot en met 3 januari 2021, niet laten plaatsvinden.
De organisatie verplaatst Wintertijd nu, in aangepaste vorm, naar de carnavalsperiode van 4 februari tot en met 28 februari 2021.

Continuïteit en kerstsfeer

Voor de continuïteit van Wintertijd en de aantrekkelijkheid van de stad Heerlen in het algemeen is het belangrijk dat er evenementen plaatsvinden in de stad. Daarnaast hebben mensen de behoefte om ergens naar uit te kijken.
Om de winterperiode toch sfeer naar de stad te brengen, zijn er verschillende samenwerkingen gerealiseerd om de stad tijdens de winterperiode weer op vele manieren te laten stralen.

Aangepaste vorm

In de afgelopen maanden zijn er door de organisatie vele scenario’s uitgewerkt die aansloten bij de, op dat moment geldende, maatregelen met betrekking tot het coronavirus. “Door de huidige omstandigheden zijn we ons bewust dat Wintertijd in aangepaste vorm plaats moet vinden. Met in achtneming van de maatregelen op dat moment”, geeft organisator Remco Mattaar van Remcom aan. “Wintertijd krijgt in februari dan ook een andere vorm dan men gewend is in december.”

Lichtpuntje

Door naar februari uit te wijken vult Wintertijd de leegte die daar ontstaat door het wegvallen van Carnaval. Daarbij houdt de organisatie alle ontwikkelingen uiteraard nauwlettend in de gaten en kijken ze naar de mogelijkheden die wél kunnen.
Activiteiten als het schoolschaatsen kunnen bijvoorbeeld gewoon in de planning meegenomen worden. “We hebben lang uitgekeken naar Wintertijd in december, dit zou voor ons het enige evenement dit jaar zijn geweest. Maar helaas hebben we ook dit evenement moeten verplaatsen. We willen Wintertijd niet zomaar een jaar verplaatsen omdat we vinden dat we bezoekers weer een lichtpuntje moeten kunnen bieden in de vorm van een evenement in februari waar ze naar kunnen uitkijken.”