Finale Limburgse Declamatiewedstrijd in Cultuurhuis Heerlen

Foto: Sef Driessen

Dertig kinderen uit heel Limburg dragen aanstaande zaterdag een gedicht voor in hun eigen Limburgse dialect. Tijdens de Finale Limburgse Declamatiewedstrijd kunt u ze, geheel gratis, komen toehoren en ondersteunen in het Cultuurhuis in Heerlen.

Voorafgaand aan deze strijd om de Limburgse titel in Heerlen wisten deze 30 jeugdige deelnemers al de lokale voorrondes te winnen die werden gehouden in Venlo, Echt, Geleen, Kerkrade, Roermond en Weert. De organisatie van de finale is in handen van Veldeke Limburg en het Huis voor de Kunsten Limburg.

Veldeke Limburg, de vereniging die zich volgend jaar al 90 jaar inzet voor het levend houden van de Limburgse taal en volkscultuur, organiseert de Finale Limburgse Declamatiewedstrijd dit jaar voor de twaalfde keer op rij. De presentatie is in handen van Hans Jacobs uit Venlo.

Tijdens de finale zullen de kinderen één voor één het podium betreden, hun gedicht declameren en vervolgens beoordeeld worden door een deskundige jury. Dit jaar bestaat die uit Suzan Seegers (zangeres, songwriter en actrice), Dwayne Horbag (presentator online TV programma VeldekeKids en zanger), Marleen Schmitz (schrijver van o.a. romans en kinderboeken), Elly Pötgens (regisseur diverse amateurtoneelverenigingen) en Ton van de Wijngaard (streektaalfunctionaris bij het Huis voor de Kunsten Limburg).

Prijzen zijn er per categorie (groep 3 en 4, groep 5 en 6 en groep 7 en 8) te verdienen.

Zaterdag 16 mei, vanaf 14.00 uur in Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg 145

Reacties

Cookieinstellingen