Bevrijdingsfestival 2015 Heerlen

Foto: Nieuwe NOR

Na het herdenken van alle Nederlandse oorlogsslachtoffers die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zijn gevallen of vermoord, vieren we op 5 mei zoals gebruikelijk het feit dat we in Nederland in vrijheid kunnen en mogen leven.

En ook in 2015 gaat Heerlen los op Bevrijdingsdag!

Poppodium Nieuwe NOR organiseert, op verzoek van Comité 4 en 5 mei Heerlen, een tweede editie van het Bevrijdingsfestival Heerlen! Één podium op het Pancratiusplein Zuid Heerlen met talentvolle muzikale regionale acts.

10 Limburgse bands op Pancratiusplein

Van 14.00 tot 23.30 zullen maar liefst 10 Limburgse bands, voor het overgrote deel afkomstig uit Heerlen e.o. een afwisselend programma verzorgen. Blikvangers zijn Stef Classens, winnaar van De Beste Singer-songwriter van Nederland in 2014, de band Jick Munro & The Amazing Laserbeams, winnaar van Nu Of Nooit 2015 en een van de bands op Pinkpop dit jaar en Young Pioneers, ‘t nieuwe poporkest samengesteld uit negen jonge muzikanten uit de hele provincie. De andere zes bands zijn allemaal afkomstig uit ParkStad PopStad: van talentvolle acts als Lunatic (met Kunstbende Limburg-winnares Lotte Walda!), LIANA, Burning Down The House, Melvin Thomassen, Recession Youth en Sneadr & Mamba Negra tot de ervaren band VZ+R (Vermeulen Zalm & Ritterbeeks) met compleet eigen Nederlandstalig werk. De Heerlense DJ Yoram verzorgt de pauze-muziek.

Nieuwe NOR

De organisatie van het festival is in handen van Poppodium Nieuwe NOR, dat het programma samenstelde en de volledige productie verzorgt. Het festival is gratis toegankelijk. Met een podium dicht op de gezellige terrassen op het Pancratiusplein zijn dus alle ingrediënten aanwezig voor een fantastische viering van de zeventigste verjaardag van de bevrijding van Nederland.

Bevrijdingsfestival Heerlen vindt op dinsdag 5 mei plaats op het Pancratiusplein Zuid, van 14:00 uur tot 23:30 uur en is de gehele dag gratis toegankelijk.