Cursus ‘fruitbomen snoeien’ in Heerlen

Foto: Stichting IKL

Je eigen fruit plukken in de Stadsboomgaarden van Heerlen. De gemeente Heerlen maakt dit voor haar eigen bewoners mogelijk door het aanplanten van fruitboomgaarden in de woonwijken. De bewoners kunnen genieten van bloesem en eigen fruit.

Snoeicursus

Het is de bedoeling dat de buurt, als tegenprestatie, zich over haar boomgaard ontfermd en het belangrijkste onderhoud ter hand neemt.
Daarom organiseert de stichting IKL, in opdracht van de gemeente Heerlen, een cursus gericht op het onderhoud van fruitboomgaarden. Deze cursus biedt de basiskennis aan rond het beheer van fruitbomen.
Iedereen die geïnteresseerd is krijgt de gelegenheid om de vaardigheden van snoei en beheer onder de knie te krijgen.

Inhoud

Tijdens de cursus komen de volgende onderdelen aan bod:

  • biologie van fruitbomen
  • verzorging van fruitbomen
  • vormsnoei van jonge fruitbomen

Programma

De cursus bestaat uit een theoriegedeelte op donderdagavond 9 februari van 19.30 tot 22.00 uur, twee dagen later gevolgd door een praktijkochtend op zaterdag 11 februari van 9.30 tot 12.00 uur.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door € 10,- over te maken op rekeningnummer: NL83INGB0670748579 onder vermelding van “snoeicursus Heerlen”.
Vermeld ook uw adres, mailadres en telefoonnummer.

Cursisten ontvangen een uitgebreide, voor deze cursus ontwikkelde cursusmap die als leidraad en naslagwerk dient bij de verzorging van hoogstambomen.