Tiende editie Kribkeswandeling Heuvelland en de Voerstreek 2016

Foto: www.kribkes.nl

Wandelen door een schitterend 5-sterren landschap, langs herbergen, stalletjes, kerstkribkes, wegkruisen, de Mariagrot met Kruisbeeld, kapelletjes en zelfs een herder. Dat kunt u verwachten tijdens de Kribkeswandelingen, een prachtige beleving van het kerstverhaal in het Limburgse Heuvelland en de Voerstreek.

kribkeswandeling_2Kerstkribkes

Wat in 2007 begon met 9 kerstkribkes in Epen is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement in het Heuvelland en de Voerstreek. Zoals de klaprozen gedurende de zomermaanden het groene landschap rood kleuren en de dorpen verbinden, zo verbinden de kerskribkes in de Adventtijd de Heuvellanddorpen en de Voerdorpen met elkaar. Vanaf de eerste dag van de Advent (27 november 2016) tot aan de vrijdag van Drie Koningen (6 januari 2017) staan er weer diverse Kribkes opgesteld in de prachtig versierde dorpen van het Zuid-Limburgse heuvellandschap en de Voerstreek. De wandelingen zijn een initiatief van de Stichting Kribkeswandeling in samenwerking met ondernemers in de Nederlandse kerkdorpen Epen, Slenaken, Mechelen, Vijlen, Eys, Bemelen, Wittem en Wahlwiller en het Belgische Voeren, waaronder Remersdaal en Teuven. Naast bedrijven haken ook steeds meer particulieren aan bij de kribkeswandeling.

kribkeswandeling_3Wandelroutes

Langs deze kribkes lopen verschillende wandelroutes van diverse lengtes. Routepunten verbinden de verschillende routes en deelnemende dorpen met elkaar. Een aantal deelnemende ondernemers biedt in deze periode attractieve kortingen aan. De hotels spelen in op de Kribkeswandeling Heuvelland door het aanbieden van hotelarrangementen in combinatie met bijvoorbeeld de kerstmarkten in Valkenburg, Luik en Aken. Naast de ondernemers worden er ook kerststalletjes opgezet door particulieren. Diverse wegkruizen en kapelletjes zijn ook in de routes opgenomen.
Houdt u van een langere route dan kunt u ook kiezen voor de autoroute. Die voert door de diverse dorpen zowel in het Heuvelland als door de Voerstreek.
De sfeer rondom de kribkeswandeling is altijd ingetogen. De routes zijn via de website www.kribkes.nl of www.kribkes.be te downloaden.

Meer informatie op www.kribkes.nl of www.kribkes.be of via (0031)(0)43-4551557.