Zondag 9 oktober ‘Dag van de Duurzaamheid’ in hoeve Corisberg, Heerlen-Zuid

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Zondag 9 oktober organiseren de wijkverenigingen van Heerlerbaan en Douve Weien-Caumerveld voor de tweede keer een ‘Dag van de Duurzaamheid’ voor heel Parkstad Limburg. Samen met de organisaties: De Seizoenen, Hoeve Corisberg, Parksjtad Transitie, Buurkracht en Benzenraderhof is een leuk en informatief programma opgezet voor jong en oud.

Centrale plek voor alle activiteiten is Hoeve Corisberg en het programma begint om 11.00 uur en eindigt om 16:00 uur. Wethouder Jordy Clemens zal om 12.00 uur de officiële opening verrichten.

Een greep uit de activiteiten op deze dag:

  • laat je kapotte spullen kosteloos repareren door het “Repair Café”;
  • leer alles over elektrische auto’s en fietsen;
  • maak zelf kaas;
  • maak zelf in enkele uren een energiezuinige oven;
  • neem deel aan de workshop ‘bodemenergie’ en fiets daarna op je eigen fiets mee langs woningen waar dit in de praktijk wordt gebracht; de fietstocht gaat ook langs sporthal A gene Bek in Bekkerveld alwaar uitleg wordt gegeven over het mijnwatersysteem.

Ook voor kinderen is er veel te beleven op de ‘Dag van de Duurzaamheid’, zoals het uitpluizen van braakballen, het vangen van waterbeestjes en nog veel meer.
Kinderen van groep 8 van de basisscholen in Heerlen-Zuid kregen op school een werkblad met vragen over duurzaamheid, op 9 oktober worden de prijswinnaars bekend gemaakt die een leuke verrassing krijgen.

klik hier voor het programma.

Hoeve Corisberg
Corisbergweg 1, Heerlen
Zondag 9 oktober 2016 van 11.00 tot 16.00 uur

Reacties