Terras Top 100: bronzen plak voor ‘Bie de Tantes’ in Eys

Foto: Bie de Tantes

Bijna iedereen uit regio Parkstad zal voor, tijdens of ná een wandeling of fietstocht wel eens “Bie de Tantes’ in Eys zijn neergestreken. Onder aan de lange afdaling vanuit Trintelen, of komend langs de Eyserbeek vanuit Simpelveld verwelkomt deze ‘herberg’ de naar een drankje en/of hapje smachtende bezoekers op de kruising in Eys met gepaste vriendelijkheid en gastvrijheid. En vanaf nu mag het terras van ‘Bie de Tantes’ zich het beste terras van Limburg noemen, en tevens de nummer 3 van Nederland volgens de Misset Terras Top 100.

De jury — bestaande uit ‘mystery visitors’, een vakjury én hoofdjury — die Nederlands beste terrassen beoordeelde was overweldigd door de warmte en de gastvrijheid die ze ‘Bie de Tantes’ aantroffen: “Hartelijker dan dit wordt’t gewoon niet” was hun conclusie.

Aankleding en producten

De aankleding van het terras was volgens de lovende jury geheel in balans. “Het terras staat vol met snuisterijen. (…) Het past allemaal precies. Nergens wordt het te veel of zie je overdaad.”
Maar ook de producten die op de kaart staan konden de goedkeuring wegdragen. De jury vond het amber-kleurige ‘Tantes Bier’ een “streling voor de tong. De Limburgse tapas zijn mooie regionale producten en de Eys-thee is gewoon prima gevonden. Combineer dat met het fantastische personeel dat hier rondloopt en je weet waarom dit een top-3-terras is.” aldus Misset.

Bie de Tantes

Enkele citaten van de jury die duidelijk maken waarom het terras van ‘de tantes’ zulke hoge ogen gooide:

  • “Want als ze hier iets begrijpen, dan is het hoe je met mensen moet omgaan.”
  • “Het terras van Bie de Tantes is een bonte verzameling van snuisterijen. Kopjes in de boom, klompen op tafel, boerenzakdoeken als servetten en Brabants bont- gekleurde hoedjes op een standaard die als een afdakje boven een bord kunnen worden geplaatst om het eten te beschermen tegen een overdaad aan zon. Het knappe is echter; het wordt nooit te druk, of te schreeuwerig. Bie de Tantes weet het geheel perfect in balans te houden.”
  • “Ze (het personeel, red.) zijn hier zó ontzettend vriendelijk en gastvrij, maar zonder dat het ook maar op enig moment ongemakkelijk wordt, of ongeloofwaardig. Ook hier weer die perfecte balans. Het is iets dat je moet ervaren. Ga dat zien!”

TerrasTop100-321

Wittemerweg 29, Eys
Bie-de- tantes.nl

Reacties