Zwaarste marathon van Nederland op Wilhelminaberg Landgraaf

Aan het einde wordt het zwaar....
Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Vandaag werd voor het tweede jaar op rij Nederlands zwaarste marathon verlopen op de Wilhelminaberg in Landgraaf. Maar liefst 508 treden per ronde en 80 hoogtemeters moesten de atleten per ronde bedwingen. Een zware sportieve uitdaging op de langste trap van Nederland tegen de flanken van de oude steenberg van de voormalige staatsmijn Wilhelmina.

3.200 hoogtemeters

Een kleine 400 deelnemers maakten een keuze uit 5 afstanden, waaronder een ‘Try to Climb’ van 5 kilometer voor beginnende atleten tot een hele marathon van de klassieke 42-en-nog-een-beetje kilometers waarbij ze 38 beklimmingen, 21.000 treden en 3.200 hoogtemeters voor de kiezen dan wel onder de zolen door kregen. Alleen maar klimmen en dalen dus, vlakke stukjes alleen maar de plateautjes tussen de 508 traptreden. Met recht dus de zwaarste marathon van Nederland te noemen!

dscn4509

Steps for Cancer

Bijzonder was dat het kankeronderzoekfonds Limburg een team afvaardigde met patiënten en familieleden die samen probeerden de Wilhelminaberg te bedwingen. Om onder de aandacht te brengen dat bewegen bescherming biedt tegen kanker, en bewegen ook kan helpen bij het herstel na kanker. Door deelname aan de trappenmarathon wilden ze mensen stimuleren om regelmatiger te bewegen.

Reacties

Cookieinstellingen