Adelante in Hoensbroek feestelijk heropend

Foto: Adelante

In aanwezigheid van vele genodigden, medewerkers, vrijwilligers en (ex)revalidanten is gisteren 16 september 2016 Adelante in Hoensbroek officieel heropend. Na bijna 3 jaar intensief verbouwen ontstond een nieuwe omgeving waarmee Adelante en in het bijzonder haar cliënten weer jaren vooruit kunnen. Het gebouwencomplex is helemaal klaar voor de toekomst.

Zorgbehoeften van vandaag en morgen

Binnen het vastgestelde budget lukte het de bouwpartners BAM, ENGIE Services en Widdershoven Architecten om de wensen van Adelante te vertalen naar een duurzaam pand dat aansluit bij de zorgbehoeften van vandaag en morgen. Kantoorruimtes maakten plaats voor multifunctionele werkplekken dicht bij de cliënt. De in- en externe infrastructuur verbeterde, en er kwam een overzichtelijke routing met ‘gescheiden’ wegen voor cliënten en leveranciers. De liften en het beddenhuis zijn vernieuwd. Overal stroomt daglicht naar binnen en het nieuwe restaurant heeft prachtig uitzicht op het park.

Behandelplein

Indrukwekkend middelpunt vormt het behandelplein. Langs en op dat plein werken de cliënten van Adelante keihard aan hun herstel en terugkeer naar de maatschappij. De nieuwe ruimtes rond het behandelplein zijn zo ontworpen dat ze het behandelproces ondersteunen. Voor elke behandelfase zijn er speciale ruimtes met daarbij horende apparatuur. Ze zijn opgebouwd van diagnose-gebonden omgevingen tot diagnose-overstijgende omgevingen. In 3 fasen leren cliënten vaardigheden aan, om ze daarna zonder na te denken te doen en om wat ze hebben aangeleerd uiteindelijk in praktijk te kunnen brengen.
Er is ook een nieuw zwembad en therapiebad, een fitnessplein en een sporthal.

Aan deze transformatie naar de toekomst kwamen onder meer 50.000 kilo staal, 35 kilometer kabel, 10.000 gipsplaten, bijna 5000 liter verf, 17 kilometer koel- en koperleidingen, zo’n 3000 vierkante meter asfalt, 130 toiletten, 100 nieuwe bomen, 154 verhuizingen, 320.000 manuren en niet te vergeten 3750 liter koffie te pas.

Officiële opening

IMG_2513Acht topsporters met een beperking en acht bestuursvoorzitters van ketenpartners van Adelante namen op 16 september om 16.00 uur de opening voor hun rekening. Twee aan twee plaatsten zij bij de hoofdingang een letter op de rand van de vijver waarna het woord DOORgaan ontstond. Vervolgens werd het beeld van Lou Thissen onthuld dat ook de toepasselijke titel DOORgaan draagt. Doorgaan en het beste uit jezelf halen. Dat is waar Adelante voor staat.

Gasten konden vervolgens op eigen gelegenheid of onder leiding van een medewerker alle nieuwe ruimten bezichtigen en zich laten informeren over het ‘Anders werken’ bij Adelante.

Een ander speciaal moment was er eerder die middag. Bij het oefenhuis op het behandelplein mocht voorzitter van de Raad van Bestuur Adelante, Jean-Paul Essers, de sleutel in ontvangst nemen van een gloednieuwe driedeurs MINI. Dit mooie cadeau werd aangeboden door BAM Bouw en Techniek, ENGIE Services Zuid en Keram MINI Maastricht en biedt cliënten de mogelijkheid één van hun dagelijkse vaardigheden te oefenen op weg naar nieuwe zelfstandigheid.

Reacties