Nieuwbouw distributiecentrum Medtronic vanmiddag van start

Foto:

Vandaag startten medisch-technologiebedrijf Medtronic en logistiek dienstverlener CEVA Logistics met de bouw van een nieuw distributiecentrum van 33.000 m2. Dit komt tegenover de bestaande faciliteit van Medtronic op het bedrijventerrein Trilandis in Heerlen te staan.

Hierdoor kunnen 15.000 verschillende ziekenhuizen in Europa binnen 24 uur worden bereikt. De bouw levert een 140-tal extra arbeidsplaatsen op, bovenop de 1.000 bestaande arbeidsplaatsen van Medtronic in Heerlen. De eerste werkzaamheden vanuit het nieuwe distributiecentrum zullen medio 2017 starten.

Opslag en distributie van Medtronic’s medische hulpmiddelen

Het nieuwe distributiecentrum, dat wordt gerealiseerd door vastgoedbedrijf WDP en gerund door CEVA, is gewijd aan de opslag en distributie van Medtronic’s medische hulpmiddelen zoals als implantaten, chirurgische producten en systemen voor patiëntmonitoring. De nieuwe faciliteit vormt een springplank voor de continue groei van de medisch-logistieke activiteiten die al in de regio worden uitgevoerd en de verdere ontwikkeling van de medisch-logistieke campus in Heerlen. De samenwerking en de start van de bouw worden verheugd ontvangen door de Gemeente Heerlen en Provincie Limburg.

persfoto-artist-impression-nieuw-distributiecentrum-heerlen-medtronic-ceva-logisticsMedtronic

“We streven ernaar om, onder alle omstandigheden, aan al onze klanten en patiënten te leveren en de unieke geografische ligging van deze nieuwe faciliteit kan de verwachte groei in Europa ondervangen. We kijken ernaar uit om onze aanwezigheid in de regio uit te breiden,” aldus Sikko Zoer, Vice President Customer Care en Supply Chain van Medtronic EMEA.

CEVA

Bart Beeks, Executive Vice President van CEVA Logistics in de Benelux, vult aan: “Met dit nieuwe distributiecentrum kunnen we hoogwaardige logistieke service bieden, zowel nu als in de toekomst. Daarnaast onderstreept dit onze expertise op het gebied van gezondheidszorg. We zijn trots dat een kwaliteitsgericht bedrijf als Medtronic ons als partner heeft gekozen.”

Gemeente Heerlen

Ook Martin de Beer, wethouder Economische Zaken, Gemeente Heerlen was bij de officiële aftrap vanmiddag zeer verheugd over de beslissing van Medtronic om substantieel uit te breiden op Business park Trilandis. “Deze stevige verankering van Medtronic bevestigt wederom dat Heerlen als locatie voor bedrijven in de medisch-logistieke sector veel te bieden heeft. Deze investering, in nauwe samenwerking met WDP en CEVA Logistics, is een belangrijke versterking van het aanwezige medisch-logistieke cluster in de regio, waarbij Medtronic haar status als grootste commerciële werkgever in de regio nog eens benadrukt.”

Provincie Limburg

“Dit goede nieuws bewijst opnieuw dat onze provincie bijzonder aantrekkelijk is voor multinationals. Deze uitbreiding versterkt de positie van Medtronic binnen de regio, iets waar ook MKB-bedrijven en kennisinstellingen in de medisch-technologische sector van zullen profiteren,” concludeerde Gedeputeerde Economische Zaken van de Provincie Limburg, Twan Beurskens.