Beweging in winkelcentrum Heerlerbaan

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Sinds vorige week zijn de nodige bewegingen en bouwactiviteiten waar te nemen bij de winkels in het winkelcentrum Giesen-Bautsch in de Heerlense wijk Heerlerbaan. Terwijl er maar niet veel schot lijkt te komen in het al vele jaren in de pijplijn zittende ‘masterplan Heerlerbaan’, gaat supermarkt Jan Linders zijn winkel op de huidige locatie nu toch verbouwen.

De friture, die aan de zijkant van het winkelcentrum aan de Vullingsweg lag, is al geruime tijd gesloten en zal binnen afzienbare tijd aan de Bautscherweg in het pand van de oude friture de deuren opnieuw openen.
Ook kapper Shaggy is verhuisd. Twee weken terug maakte de kapsalon naast Jan Linders de oversteek naar de andere vleugel van het winkelcentrum.

Uitbreiding

Een van de redenen voor deze 2 verplaatsingen is het uitbreidingsplan van Jan Linders. De buurtsupermarkt ondergaat binnenkort een grondige facelift.
De vrijgekomen naastgelegen panden van de friture en kapsalon Shaggy worden bij de supermarkt getrokken zodat het oppervlak van Jan Linders kan worden vergroot.
Ook zou Jan Linders de uitbreiding aangrijpen om het winkelconcept te upgraden. De winkelketen geeft nog geen nadere toelichting op haar plannen, maar het ligt in de lijn der verwachting dat de vernieuwde winkel hetzelfde soort service- en winkelconcept gaat krijgen als de onlangs geopende vestiging van Jan Linders op het Carboonplein in Kerkrade – Spekholzerheide.

Óf en hoe lang de supermarkt vanwege de verbouwing haar deuren gaat sluiten is ook nog niet bekend.