‘Drones en business’ donderdag 16 juni op Avantis

Foto: Pixabay

Drones ofwel UAV’s (unmanned aerial vehicle) kregen de afgelopen maanden veel aandacht in de media. Enerzijds vanwege enkele incidenten op grote hoogte met vliegtuigen, maar ook door diverse bedrijven en startups die nieuwe diensten ontwikkelen op basis van deze nieuwe technologie.

João Manoel de Holanda, een Braziliaanse student wijdde zijn scriptie bij Zuyd Hogeschool aan deze innovatie, en constateerde dat deze branche momenteel nog erg versnipperd is. Middels een platform wil hij informatie delen en vraag en aanbod (professioneel en recreatief) aan elkaar matchen.

Aanstaande donderdag organiseert hij in de Wijk van Morgen op Avantis een evenement waarmee hij geïnteresseerden en belanghebbenden wil boeien en binden. Een aantal bedrijven, waaronder SGS, zullen hun ervaringen en kennis delen vanuit de business kant.
Een mogelijkheid om in contact te komen met de drone-technologie in al zijn vormen. Wat kun je ermee, wat zijn nieuwe businessmodellen, wat zijn de belemmeringen en wat mag je ervan verwachten? Zijn er ook kansen?
Iedereen kan zijn mening en ideeën komen delen en meediscussiëren tijdens deze Avantis Drone Meeting 2016.

Enkele onderwerpen die aan bod komen:

 • Nieuwe producten/diensten verbonden aan drones.
 • Welke regelgeving is er op dit moment en welke eisen worden er gesteld aan commercieel gebruik?
 • Een demo van enkele drones.
 • Research naar drones-technologie.

drones avantis

Het programma voor donderdag 16 juni ziet er als volgt uit:

 • 15.00 – 15.30 uur:
  John Dummer van het bedrijf Air-Vision zal zijn ervaring met fotografie d.m.v. drones delen en hij zal belangrijke informatie geven over de eisen en regels die er nodig zijn om commercieel met drones te mogen vliegen binnen Nederland.
 • 15.30 – 16.00 uur:
  Luiz Curado, werkzaam bij SGS, laat zien hoe ’s werelds toonaangevende bedrijf zich voorbereidt op de komende drone-revolutie op het gebied van verificatie, inspectie, testen en certificering.
 • 16.00 – 16.30 uur:
  Roy Jeunen van AIRobot brengt zijn verhaal als jonge ondernemer in de opkomende drone-industrie en hij laat zien dat er verschillende manieren zijn om mee te “vliegen” in deze sector.
 • 16.30 – 17.00 uur:
  João Manoel de Holanda spreekt over de uitdaging om de technologie te vermarkten in een website omgeving, gericht op de inzet van drones in Nederland.
 • 17.00 – 18.00 uur:
  Na een middag van lezingen en informatie over drones zullen er diverse vliegacties met drones zijn.
  Tevens zal er een livestream drone-tentoonstelling te zien zijn.

U kunt zich nog inschrijven voor dit evenement via: [email protected]

Reacties