Compactere najaarskermis in centrum van Heerlen

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Van vrijdag 12 tot en met woensdag 17 oktober kunnen liefhebbers van suikerspinnen, oliebollen, draaimolens en botsauto’s hun hart weer ophalen in de binnenstad van Heerlen tijdens de traditionele Najaarskermis.
Deze najaarseditie is compacter van opzet dan in de voorgaande jaren, onder andere vanwege een kleiner aantal kermisexploitanten dat midden oktober naar Heerlen wil of kan komen.

Een kleine 35 attracties en kramen zullen volgens de site KermisHeerlen op een andere manier in het centrum van Heerlen worden opgesteld.
De kermis gaat terug naar zijn roots, een compacte kermis in het hartje centrum van Heerlen.”  De kermisattracties komen nu op de gehele Bongerd te staan, op een gedeelte van het Wilhelminaplein en op het Pancratiusplein naast de kerk. Dus geen kermisvertier meer op de Promenade en op het Burgemeester van Grunsvenplein dit najaar.

Attracties

Een van de blikvangers van voorgaande edities, de Booster Maxx die zijn twee giga-armen langs de toren van de Pancratiuskerk liet scheren, ontbreekt de komende kermisdagen.
Over de diverse attracties die wel naar Heerlen zullen komen bestaat nog enige onduidelijkheid, pas bij het opbouwen zal blijken wie er van de partij zullen zijn.
Uiteraard ontbreken de eetkraampjes en de spellenkramen met leuke prijzen niet.

Programma

Op zaterdagmiddag 13 oktober wordt de kermis met veel spektakel geopend door de Sambaband Animoso, met levendige Braziliaanse percussiemuziek.

Zondag 14 oktober staat vanaf 14.00 uur in het teken van het straattheater.
Verspreid over de kermis komt u, tussen 14.00 en 18.00 uur, verschillende theateracts tegen die boven de bezoekers uitsteken. Laat u verrassen door de prachtig uitgedoste acts die hun kunsten met veel humor en originaliteit brengen.

Op maandag 15 oktober loopt vanaf 14.00 uur clown DesAlles over de kermis, gekleed in zijn lolbroek en grapjas en met zijn koffer. Met zijn vrolijke uitstraling en leuke babbel trekt hij al snel de aandacht van jong en oud. Hij tovert niet alleen moeiteloos de ene na de andere verrassing tevoorschijn, ook maakt hij de prachtigste ballonnendecoraties.

Extra korting op ‘Woensdag – Familiedag’

Traditiegetrouw is kermiswoensdag 17 oktober de ‘Familiedag’. Diverse kermisexploitanten geven dan extra korting op de attracties. Ook deze middag maakt clown DesAlles de kermis een stuk vrolijker.

Openingstijden kermis Heerlen-Centrum:

  • Vrijdag 12 oktober 16.00 tot 01.00 uur;
  • Zaterdag 13 oktober 13.00 tot 01.00 uur;
  • Zondag 14 oktober 13.00 tot 24.00 uur;
  • Maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 oktober 14.00 tot 24.00 uur.