Firebirds: geslaagde opening Cultura Nova Heerlen

Theater Titanick opende gisteravond met ‘Firebirds’ het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen. Vanaf een bomvol Raadhuisplein trokken zes teams vroege luchtvaartpioniers met hun zelfgebouwde machinale vuurvogels knallend en vlammend door het centrum van Heerlen. Onder aanmoedigende begeleiding van een muziekband, achtervolgd en onderweg gadegeslagen door een enthousiast en geamuseerd publiek.

Maastricht-Aachen Airport

Via het Pancratiusplein, de Bongerd en de Promenade eindigde het gezelschap op het schouwburgplein, dat voor deze gelegenheid was omgebouwd tot Maastricht-Aachen Airport. Hier waagden de piloten nog een ultieme poging om het luchtruim te kiezen. Hetgeen uiteindelijk alleen Mary Poppins lukte, dankzij haar parapluutje en een luchtballon die boven het Burgemeester van Grunsvenplein zweefde.
Het was een ludieke, laagdrempelige, maar zeer zeker geslaagde opening van Cultura Nova.

Firebirds

Vanavond is dezelfde straattheatervoorstelling ‘Firebirds’ nog een keer te zien, dan trekt Theater Titanic nogmaals, ook weer om 21.30 uur vanaf het Raadhuisplein, door de binnenstad van Heerlen.

Stadsparade

Zaterdagmiddag 19 augustus is Theater Titanick om 14.00 uur samen met sambaband Diversão te zien in een stadsparade. Die begint op het Burgemeester van Grunsvenplein in Heerlen.