CityLiv verkent grenzen van kunst en hergebruik

Foto: CityLiv

Bij CityLiv, tijdens Cultura Nova van 19 tot en met 27 augustus, én op 14 en 15 september gedurende het Festival van de Toekomst, zorgen kunstenaars en designers opnieuw voor onverwachte verwondering, ontroering en beleving.

De gratis indoor en outdoor expositie in de voormalig Heerlense stadsgalerij toont een wereld van experiment en kunst. CityLiv is een ontdekkingsreis voor zowel het publiek als de ontwerpers. Het is tevens een bruisende broedplaats voor nieuwe zienswijzen, talentontwikkeling en bewustwording.

Foto: CityLiv

Van sloopmateriaal tot kunst

CityLiv daagde kunstenaars en designers via de jaarlijkse open oproep uit te ontwerpen en experimenteren met hergebruikt (sloop)materiaal als basis. Groots, radicaal en stoer of juist ontroerend, abstract en poëtisch… Alle geselecteerde ontwerpers laten op een unieke én interactieve wijze zien wat de mogelijkheden zijn wanneer je anders omgaat met materialen.

Met deze 4e editie maakt CityLiv dit jaar de vertaalslag van een tijdelijke expositie naar een permanente kweekvijver voor opkomend talent en nieuwe materiaaltoepassingen.
Samen met onder andere de Provincie Limburg selecteert CityLiv na afloop van de expositie 2 ontwerpers om een creatief coachingstraject aan te gaan voor één jaar, waarbij wordt ingezet op de doorontwikkeling naar een concreet product of dienst. Met de bedoeling de resultaten van dit onderzoeks- en realisatieproces tijdens CityLiv 2018 te presenteren.

Thema ‘Grenzen’

Dit jaar staat CityLiv in het teken van ‘Grenzen’. Je zoekt ze op, verlegt ze en laat ze vervagen. Ze zullen er altijd zijn, het is aan ons hoe we ze ervaren. Is de grens een beperking, een verbinding of juist een uitdaging?
Elk kunstobject is een unieke vertaling van het thema, gepresenteerd op een interactieve manier waardoor de kunstenaar je zijn / haar wereld vol – of juist volledig zonder – grenzen laat ervaren.

Praktische info

  • Datum: 19 tot en met 27 augustus, en op 14 & 15 september.
  • Openingstijden: dagelijks van 14.00 tot 20.00 uur.
  • Adres: Raadhuisplein 19, Heerlen (voormalige Stadsgalerij / Collectors House).
  • Entree: gratis.