Wheels ’n Bites Food Truck Festival Heerlen

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Jazeker, puik voor de buik! Voor Foodies & Food Lovers. Wheels ’n Bites is hét Food & Fun Festival van het zuiden. Lekker op rolletjes. Met de meest exclusieve Food Trucks, muziek, kinderanimatie en meer…

Culinaire parade op wielen in Heerlen

Met een culinaire parade op wielen tovert Wheels ’n Bites de binnenstad van Heerlen om tot één groot openluchtrestaurant. Met een bonte verzameling van stoere en originele Food Trucks. Van de omgebouwde brandweerwagen of caravan tot een originele VW T1 en de Italiaanse Piaggio.
Op 9, 10 en 11 juni doet een verscheidenheid aan Food Trucks het urban centrum van Heerlen aan.
Wheels ’n Bites vindt plaats op en rondom de Bongerd, Pancratiusstraat, Schelmenhofje en Pancratiusplein Noord.

Het festival is op vrijdag geopend vanaf 15.00 tot 00.00 uur, zaterdag de hele dag van 12.00 tot 00.00 uur en zondag kan er nog genoten worden op het evenemententerrein tussen 12.00 en 21.00 uur.

Wheels ’n Bites is een meerdaags en gratis toegankelijk belevingsfestival. De ingrediënten van het festival zijn ‘Food, Drinks, Music & Pleasure’. Culinair & Cultureel genieten voor jong en oud! Het lekkerste eten en drinken, de leukste muziek, een variëteit aan straattheater, entertainment voor de jongste bezoekers en nog veel meer vermaak en beleving.

Smaaksensaties

De meest exclusieve Food Trucks (23 deelnemers) uit Nederland en België presenteren het lekkerste eten en de nieuwste trends. Met liefde bereid. Van hamburger tot tapas en van vegetarisch tot biologisch. Burgers, pulled pork, smoothies, hotdogs, saté, gezonde snacks, tortilla’s, churros, crêpes, poffertjes, ijs, en suikerspin. Je proeft het allemaal.
De bezoeker kan op het ‘Wheels ’n Bites Terras’ bekomen van alle smaaksensaties. Genieten van een heerlijk wijntje, een frisse low alcohol cocktail, een speciaal bier of een frisdrankje.

Klein Berlijn

Tijdens Wheels ’n Bites van vrijdag 9 juni tot en met zondag 11 juni wordt het Schelmenhofje aan de Pancratiusstraat omgetoverd tot ‘Klein Berlijn’. In samenwerking met Wheels ’n Bites zorgt poppodium NIEUWE NOR ervoor dat het Schelmenhofje zal bruisen van verrassende en gratis toegankelijke muziekoptredens. Daarnaast kan het genoten worden van een lekker hapje en drankje.

Entertainment

Wheels ’n Bites biedt ook heel veel live-muziek. In samenwerking met poppodium Nieuwe Nor is er een leuke programmering samengesteld. Met onder andere Sebastian Sturm, Brassta, Supermoon, Rolando Bruno, The Eskies, Doghouse Rose, Cal & The Leavin’ Train en Steve Lucky & the Rumba Bums. .
Voor de jongste bezoekers entertainen we met leuke activiteiten in het special kids park. Activiteiten zoals schminken, glitter tattoo’s, een reuze kleurplaat, een Meet & Greet met Anna en Elsa uit Frozen, een heuse feest DJ, Luna’s caravan, mega bellenblaas, At me’s creative workshops, Dico’s volksspelen en nog veel meer!

Samenwerking met HAGO Limburgs Mooiste

Dit jaar hebben de organisatie van Wheels ’n Bites en de organisatie van Hago Limburgs Mooiste hun krachten gebundeld. Op zaterdag 10 juni organiseren zij samen met de ondernemers uit Heerlen Centrum leuke side events voor jong en oud. Met mevrouwtjes liefdevol, NK slowbiking, Chez Jopie, Tour de Fun, Wood 15, Dieromdom, Bike brothers theater en nog veel meer.