Dag van de Mijnfietsroutes 17 juni

Foto: VVV Zuid Limburg

In 2016 vond ‘het Jaar van de Mijnen’ plaats. Met verschillende activiteiten en producten als resultaat waaronder de brochure ‘Mijnfietsroutes’. Dit jaar zal er op zaterdag 17 juni een route worden gefietst uit deze brochure – onder begeleiding van een gids – in zowel de voormalige Oostelijke- als Westelijke Mijnstreek. Belangrijke ‘Mijnpunten’ passeren tijdens de route. Een activiteit die tot stand is gekomen door een samenwerking van gemeenten, Huis van de Sport en VVV Zuid-Limburg.

Oostelijke Mijnstreek

In de Oostelijke Mijnstreek wordt er om 13.30 uur gestart (tot 16.30) vanaf het Nederlands Mijnmuseum in Heerlen, Mijnmuseumpad. In deze geleide fietsroute is er plaats voor twintig fietsers. Ook is het mogelijk, voorafgaand aan de tocht, om het Nederlands Mijnmuseum te bezichtigen. En voordat de fietsroute daadwerkelijk begint wordt u nog verwend met een kop koffie of thee en een stuk Limburgse vlaai. Tot slot ontvangt u ook nog de brochure Mijnfietsroutes (ter waarde van Euro 1,95). Dit alles voor een bedrag van € 4,-.

Westelijke Mijnstreek

In de Westelijke Mijnstreek wordt er om 13.30 uur, om 13.45 uur en om 14.00 uur gestart vanaf Heemkundevereniging Geleen, Jupiterstraat 35 in Geleen. In deze geleide fietsroutes is er telkens plek voor 16 personen. In totaal kunnen er dus 48 mensen mee. De eerste groep die om 13.30 vertrekt zal onderweg ook getuige zijn van de officiële onthulling van het Kijkvenster bij de Sluis in Born. Deelnamekosten zijn € 4,- en hiervoor ontvangt u een geleide fietsroute, koffie of thee en vlaai. En een exemplaar van het boekje Mijnfietsroutes (ter waarde van Euro 1,95).

Aanmelden kan via link http://www.vvvzuidlimburg.nl/agenda/detail/dag-van-de-mijnfietsroutes/67108/ of via http://bit.ly/2qNars2.