Tako Rietveld – de Kindercorrespondent, 10 mei in SCHUNCK*

Foto: Tako Rietveld

Kinderen zijn veel meer dan vrolijke, ondeugende, spelende wezens. Ze kijken met andere ogen naar de wereld dan volwassenen. Hun zintuigen staan wagenwijd open, vol creativiteit, positiviteit en inventiviteit. Hun meningen, visies en verhalen maken echt verschil. Waarom luisteren we dan zo zelden naar ze?

Geef kinderen een stem

Auteur van het boek ‘Kinderen hebben nieuws’, Tako Rietveld vertelt woensdag 10 mei hoe je als volwassene de juiste vragen stelt en hoe je een uitgebreid en krachtig antwoord krijgt. Hoe praat je met je kind over onderwerpen als media, nieuws, school en vriendschap? Laat je verrassen door Tako’s unieke manier van communiceren met kinderen. Aanvang 20.00 uur, einde omstreeks 22.00 uur. Entree € 5,-

Tako Rietveld

Tako Rietveld is journalist, presentator en Kindercorrespondent. Ruim tien jaar deed hij in binnen- en buitenland verslag voor het NOS Jeugdjournaal. Van het Koninginnedagdrama in Apeldoorn tot de Olympische Spelen in China en het WK voetbal in Brazilië.

Nu is hij de eerste en enige Kindercorrespondent ter wereld en laat hij bij grote nieuwsgebeurtenissen kinderen hun verhaal vertellen. Tako voelt zich als geen ander op z’n plek tussen kinderen en jongeren en weet net zo goed een volwassen publiek te boeien. Hij is een inspirerend en enthousiast spreker die in duidelijke taal en met humor vertelt en samenvat.