“Hoensbroek gaat ‘los’ op 27 april met STUK TV”

Foto: Oranje Festival Gebrook

Ook dit jaar viert Hoensbroek Koningsdag weer op grootse wijze. Met het jaarlijks terugkerende Oranje Festival Gebrook dat op de Markt plaatsvindt.
Headliner dit jaar zijn de heren van STUK TV, vooral bekend van hun grappige, idiote en soms provocerende vlogs op Youtube.
Maar de drie heren Giel de Winter, Stefan Jurriens en Thomas van der Vlugt hebben inmiddels ook hun eigen spectaculaire DJ show. En laat die nu op 27 april in Hoensbroek te bewonderen zijn…

Vuurwerk

Het Oranje Festival Gebrook sluit ook dit jaar weer af met het traditionele vuurwerk op de Markt in Hoensbroek. Het jaarlijkse vuurwerk dat vroeger altijd werd afgestoken nabij Kasteel Hoensbroek is sinds 2015 verplaatst naar de Markt.
Voorafgaand hieraan vertrekt er een sfeervolle lampionnenoptocht (deelname is gratis) rond 20.45 uur vanaf Kasteel Hoensbroek richting de Markt waar dan rond 22.00 uur de vuurwerkshow te bewonderen is.

Foto: Oranje Festival Gebrook

Oranje

De Markt van Hoensbroek zal op 27 april weer oranje kleuren tijdens het groots opgezette gratis festival en ook dit jaar is er weer voor ieder wat wils.
Zo is er een groot podium waar vanaf 13.00 uur diverse bekende en onbekende artiesten zullen optreden. Lotte Walda zal dit jaar met haar eigen band komen optreden, en tevens zullen live de bands Till Time, Marigold en Oliver te bewonderen zijn, maar ook diverse dansgroepen zullen een demonstratie komen geven.
Om 21.00 uur komt niemand minder dan DJ Potato een spectaculaire DJ set draaien op het podium totdat het vuurwerk om 22.00 uur begint.

Diverse activiteiten sieren rondom de markt het festival op zoals workshops en demonstraties. Kinderen kunnen lekker een balletje trappen in de pannakooi en is er allerlei lekkers te krijgen zoals suikerspinnen en uiteraard overheerlijke snacks rondom het horecaplein waar overigens ook te genieten is van een lekker drankje.

Oranjemarkt

Tevens is er een grote Oranjemarkt, waarop zowel kinderen als ook commerciƫle handelaren vanaf 13.00 uur hun waar aanbieden.
Dit jaar zal ook de huifkar weer zijn rondjes maken door het centrum en richting Kasteel Hoensbroek rijden. U kunt uw bezoek aan het Oranje Festival Gebrook dan mooi combineren met een uniek bezoekje aan het mooiste kasteel van Nederland: Kasteel Hoensbroek.

Het gehele programma van deze dag alsook het podiumprogramma en verdere info over de Oranjemarkt en de lampionnenoptocht zijn te vinden op de website www.oranjefestivalgebrook.nl.