Filmfestival met de beste amateurfilms van Limburg

Foto: Huis voor de Kunsten Limburg

In Limburg worden jaarlijks tientallen speelfilms, documentaires en reportages gemaakt door amateurfilmers. Tijdens de jaarlijkse Limburgse Filmdagen, hét amateurfilmfestival van Limburg, worden de beste en meest bijzondere producties van het afgelopen jaar vertoond aan het publiek.

Amateurfilms van Limburgse bodem

Komend weekeinde vindt de festivaleditie van 2017 plaats. In de filmzaal van de ECI Cultuurfabriek (ECI 13) in Roermond worden op zaterdag 8 en zondag 9 april maar liefst 30 amateurfilms van Limburgse bodem vertoond. Naast de vertoning van de films vinden ook gesprekken plaats met de makers. De Limburgse Filmdagen worden op zondag afgesloten met de uitreiking van diverse prijzen, waaronder de Limburgse Filmprijs voor de allerbeste film van het festival. De organisatie van de Limburgse Filmdagen is in handen van de Limburgse Organisatie van Audiovisuele Amateurs (LOVA).

30 speelfilms, documentaires en reportages

Jaarlijks krijgen amateurfilmers in Limburg de kans om een recente filmproductie in te zenden voor de Limburgse Filmdagen. Uit alle inzendingen wordt (op basis van een jurering) een selectie gemaakt voor het festival. Tijdens de festivaleditie van 2017 worden 30 speelfilms, documentaires en reportages vertoond. Van een documentaire over Jerusalem tot een documentaire over de wildernis van Tanzania en van een speelfilm waarbij overspel leidt tot een afrekening tot een speelfilm waarin een echtpaar de dupe wordt van andermans streven naar winst en macht.
Tijdens de Filmdagen zijn ook films te zien van personen die deelnamen aan coachingstrajecten van CineLOVA (het platform voor non-professionele filmers in Limburg) en in dat kader hun eerste film maakten.
Laat je verrassen door de nieuwste filmproducties. De Limburgse Filmdagen bieden voor ieder wat wils!

Limburgse Filmdagen

Het startschot voor de Limburgse Filmdagen wordt gegeven op zaterdag 8 april om 10.15 uur. Tot 16.30 uur worden doorlopend films vertoond.
Zondag 9 april wordt het festival om 10.15 uur hervat. Om 16.20 uur worden prijzen uitgereikt voor de meest bijzondere films van deze festivaleditie.
Ook worden dan de nominaties voor hét nationale amateurfilmfestival (het NOVA Filmfestival) bekendgemaakt.

De Limburgse Filmdagen zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Meer informatie en het programma is te vinden op www.cinelova.nl.