Betoverende ‘BellYllusions’ tijdens Bellydance Festival

Khalida
Khalida
Foto: Bellydance Festival

‘BellYllusions’ is de titel van de nieuwe aflevering van het Internationaal Bellydance Festival. Zaterdag 18 maart staat het Cultuurhuis in Heerlen weer de hele dag in het teken van dans en met name buikdans. Maar niet alleen die dans staat in het middelpunt. BellYllusions wordt een betoverende ontmoeting tussen straattheater, acrobatiek, live muziek en dans.

Verschillende kunstdisciplines uit verschillende culturen

Organisator Yamilia van de stichting Dans van de Morgenstond gaat elk jaar een stap verder in haar streven om van een puur buikdansfestival een podium te maken waar een uitwisseling plaatsvindt van verschillende kunstdisciplines uit verschillende culturen.

Programma

Op het programma van dit jaar staan onder meer de danseressen Mariet en Shujana. Zij verbinden het ‘derwishdansen’ van de dansende soefi’s in Turkije met moderne circusachtige accessoires. Een lust voor het oog.

Een mix tussen dans en acrobatische hip hop is het handelsmerk van de Italiaanse danser Giulio Dilemmi, terwijl de 13-jarige Brabantse Warda hip hop combineert met buikdans. De Belgische Celine combineert paaldans met performance. Zij danst zaterdag onder meer aan een van de lantaarnpalen op straat voor het Cultuurhuis. Heel apart is ook het optreden van de buikdansende violiste Yasmien uit Taiwan.

Voor meer muziek zorgt ook percussiegroep de Surfola’s uit Heerlen, die dansgroepen begeleidt. Verder is er een modeshow van paraplu’s ontworpen door mode-ontwerpster Sissy Gauthy uit Namen. Een van de optredens wordt verzorgd door de dansgroep Amy uit Hoensbroek, bestaande uit mensen met een beperking.

Khalida Bellydance
Khalida Foto: Bellydance Festival

Uiteraard is er ook volop klassiek oriëntaalse buikdans te zien, onder meer door Khalida uit het Duitse Eschweiler.
Actrice Christine Deppe uit Brussel praat het geheel op bijzondere wijze aan elkaar.

Info

Het Bellydance Festival begint om 12.00 uur en er zijn doorlopend voorstellingen tot 17.30 uur.
Entree 15 euro. Kinderen tot 12 jaar gratis.