Veelzijdige dansactiviteiten voor amateurdansers tijdens schrit_tmacher festival

Foto: Huis voor de Kunsten Limburg

Nog tot en met 9 april aanstaande vinden in het kader van schrit_tmacher festival diverse dansactiviteiten plaats in zowel Aken als Heerlen (met het Parkstad Limburg Theater als thuisbasis). Het schrit_tmacher festival, als experiment begonnen in Aken, is inmiddels hét grensoverschrijdende festival voor dansers en dansliefhebbers.
Het Huis voor de Kunsten Limburg is één van de Nederlandse projectpartners en brengt de workshops voor amateurdansers en voorstellingen met aanstormend danstalent uit onder andere Limburg graag voor het voetlicht.

Workshops

Beginnende en gevorderde amateurdansers kunnen tijdens het schrit_tmacher festival een dansworkshop volgen van Compagnie Käfig (F/RC). De workshop vindt plaats op maandag 13 maart van 19.00-20.30 uur. De dansworkshop is gebaseerd op het repertoire van hun voorstelling ‘Yo Gee Ti’. Die voorstelling is overigens te zien op dinsdag 14 maart om 20.00 uur.

Op zaterdag 18 maart om 15.00 uur kunnen kinderen vanaf vier jaar de voorstelling ‘Pokon’ van De Dansers bekijken. ‘Pokon’ brengt een ode aan spelen. De voorstelling zit boordevol beweging, ritme, inventiviteit en vriendschap. Voorafgaand aan de voorstelling (van 14.10-14.40 uur) vindt een creatieve workshop plaats voor kinderen. Na afloop van de voorstelling (van 16.00-16.45 uur) kunnen kinderen onder leiding van choreograaf Josephine van Rheenen en Guy Corneille (live muziek) dartelen op het podium, verhalen dansen en moeilijke bewegingen leren.

Nederlands Dans Theater

Het Nederlands Dans Theater (NDT) 1&2 verzorgt op maandag 3 april twee workshops. De workshops zijn gebaseerd op het repertoire van de voorstellingen ‘Scenic Route’ van NDT1 (te zien op 28 maart om 20.00 uur) en ‘Smoke and Mirrors’ van NDT2 (te zien op 4 april om 20.00 uur). De workshops worden verzorgd door oud-NDT danser en choreograaf Jiří Pokorný. Van 18.00-19.30 uur verzorgt Pokorný een workshop voor beginnende en gevorderde dansers met enige danservaring en van 19.30-21.00 uur een workshop voor gevorderden met danservaring.

Scapino Backstage Fandag

Tijdens het schrit_tmacher festival vindt ook de Scapino Backstage Fandag plaats. Op zondag 9 april van 11.00-17.00 uur biedt het Scapino Ballet Rotterdam haar fans een uniek kijkje in de keuken. Die dag zie je Ed Wubbe aan het werk met zijn dansers. Ook krijg je een sneak peak van nieuw werk, en kun je meedansen tijdens een workshop voor amateurdansers (geschikt voor 10+ met enige ervaring).

‘ECHO’

In het kader van het schrit_tmacher festival werd de afgelopen maanden aan een exclusieve en grensoverschrijdende dansproductie gewerkt. Het Duits-Nederlandse artistieke team – bestaande uit Felix Berner (choreografie) en Malou Beemer (kostuumontwerp) – ontwikkelde samen met aanstormende danstalenten uit Limburg en Noordrijn-Westfalen het stuk ‘ECHO’. De dansproductie gaat op woensdag 22 maart a.s. om 20.30 uur in première in Heerlen.

Bovenstaande workshops en voorstellingen vinden plaats in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.
De workshops zijn zowel voor beginnende als gevorderde dansers toegankelijk, enige danservaring is vaak wel vereist.
Kijk voor meer informatie en de kosten voor deelname op www.hklimburg.nl/schrittmacherfestival en www.schrittmacherfestival.eu.
Aanmelden voor één of meerdere workshops en het reserveren van tickets voor voorstellingen kan digitaal. Via de website van het Parkstad Limburg Theater.
Het is ook mogelijk om combitickets (workshop plus voorstelling) te bestellen.