Filmhuis De Spiegel en de NIEUWE NOR presenteren: ‘Sing Street’

Foto: Still trailer "Sing Street'

Filmhuis De Spiegel en de NIEUWE NOR slaan op vrijdag 24 en zaterdag 25 februari de handen ineen om jullie de beste muziek-gerelateerde actuele films te tonen. In de film ‘Sing Street’ probeert Colin in het Dublin van de jaren ’80 te ontsnappen aan zijn geforceerde familie door een band te beginnen waarmee hij indruk wil maken op het mysterieuze meisje van zijn dromen. Deze filmvertoning vindt plaats in Filmhuis De Spiegel.

Sing Street

Ierland, tachtiger jaren. Als zijn ouders de kostschool niet meer kunnen betalen, moet de veertienjarige Conor verkassen naar een ruige openbare school in Dublin. Daar gelden strenge regels en zijn klasgenootjes zijn geen lieverdjes. Thuis doen zijn ouders niets anders dan ruzie maken. Hij ontsnapt in de muziek, waarvan hij de basis meekrijgt van zijn oudere broer. Als hij de mooie Raphina tegenkomt, is Conor op slag verliefd. Hij vraagt of zij in de videoclip van zijn band wil optreden. Nu zal hij snel moeten handelen om een formatie samen te stellen, want de band waarover hij het heeft om indruk te maken op Raphina, bestaat namelijk nog niet.

Een film vol humor en grappige momenten, en… fijne muziek!

  • ‘The most romantic movie you’ll find anywhere these days, brimming over with music, fun and the thrill of first love.’ (Rolling Stone)
  • ‘In truth most films you’ll see this year won’t touch Sing Street’s Potrayal of Awakening’ (Bono, U2)
  • ‘A heart-melting adolescent romance that gives teenage garage bands everywhere a better name.’ (Variety)
  • ‘Just as with Once and Begin Again, Sing Street will make you laugh, cry and leave you humming its songs for days.’ (Empire)

Deze filmvertoning vindt plaats in Filmhuis De Spiegel en is ‘powered by NIEUWE NOR’.
Het is mogelijk e-tickets te kopen via Filmhuis De Spiegel.

Reacties