Verboden Vruchten in SCHUNCK* met Connie Palmen en Herman Pleij

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Vanaf 25 maart tot en met 2 april viert SCHUNCK* de 82ste editie van De Boekenweek.
Het literaire festival staat dit jaar in het teken van het thema Verboden Vruchten. Prachtig om naar te kijken. Verleidelijk lekker. Maar, je mag er – eigenlijk – niet van proeven!
Daarom organiseert de bibliotheek een aantal (zinnen)prikkelende lezingen en presentaties.

Connie Palmen en Herman Pleij over de zondige vrouw en erotiek

Op zondag 26 maart ontvangt SCHUNCK* Bibliotheek ter gelegenheid van Boekenweek 2017 bestseller schrijfster Connie Palmen. Woensdag 29 maart is Herman Pleij te gast voor een lezing over erotiek in de Middeleeuwen. De Boekenweek wordt op 31 maart afgesloten met een literaire avond rond het Boekenweekthema ‘Verboden Vruchten’.

Connie Palmen

Connie Palmen wordt zondag 26 maart geïnterviewd door journalist en redacteur George Vogelaar van cultureel maandblad Zuiderlucht. In de pauze is er een signeersessie. Palmen schreef dit jaar ook het boekenweekessay ‘De zonde van de vrouw. Aan de hand van de levens van vrouwen als Marilyn Monroe, Marguerite Duras en Jane Bowles probeert Palmen in De zonde van de vrouw iets meer te begrijpen van het verband tussen originaliteit, roem en zelfdestructie.

Herman Pleij

Herman Pleij, bekend als gast bij DWDD neemt de aanwezigen bij zijn lezing op woensdag 29 maart mee in een zoektocht naar verboden vruchten in de middeleeuwen, in liederen, kunst en de literatuur. Pleij is emeritus hoogleraar middeleeuwse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam.

Feest der Verboden Vruchten

Op 31 maart is ‘Feest der Verboden Vruchten’ een literaire avond extraOrdinair met voordrachten uit boeken als De buitenvrouw van Joost Zwagerman, Chocolat van Joanne Harris, Melodie d’Amour van Margriet de Moor en Lolita van Nabokov. Met muziek en hapjes.

Kaarten

Voor de drie bijeenkomsten zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. Reserveren kan vanaf nu via www.schunck.nl/agenda/boekenweek2017.