Tineke Schouten, The Guitar Hero, en Veldeke Plat! in Theater Heerlen

Foto: Parkstad Limburg Theaters

Woensdag 15 februari is een drietal voorstellingen in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.

Tineke Schouten met ‘T-Splitsing’ live in Theater Heerlen!

Het maken van keuzes, we doen het iedere dag. Kleine nietszeggende beslissingen over welke kleur sokken te dragen tot belangrijke levensveranderende keuzes om je baan op te zeggen en met heel je hebben en houwen te vertrekken naar het buitenland. Het maken van de ene keuze sluit zo vaak andere interessante richtingen uit. In Tineke’s nieuwe theatershow kijkt ze nog eens goed naar haar eigen keuzes die ze in de loop van haar leven heeft gemaakt. Hoe is ze eigenlijk cabaretière geworden en waarom geen zangeres, wat ze eigenlijk wilde? Waarom staat ze nog steeds avond na avond op het podium terwijl ze het ook zeer naar haar zin heeft als ze met haar gezin vakantie kan vieren? Het maken van al die keuzes mag soms best vermoeiend zijn, maar Tineke zou Tineke niet zijn als ze er ook niet de humor van inziet. Dus zullen in deze zeer persoonlijke show ook haar bekende typetjes langskomen. Voor vanavond is de keuze op de T-splitsing dan ook makkelijk gemaakt en neem je ‘afslag theater’.

Cabaret
RABOzaal, aanvang 20.00 uur

– – – – –

The Guitar Hero: Een hommage aan Paco de Lucía

Niemand heeft ooit méér betekend voor de flamenco dan Paco de Lucía. Deze in 2014 overleden muzieklegende veranderde de flamenco in een internationale kunstvorm. In The Guitar Hero brengt het kruim van de Belgische flamencoscène een eerbetoon aan de grootmeester in een uiterst gevarieerde voorstelling die de ontwikkeling van De Lucía laat zien: van het prille, harde zwoegen in Algeciras tot zijn geslaagde missie als vernieuwer van het genre.

De regie is in handen van Dick van der Harst die op zijn eigenwijze manier het repertoire van Paco de Lucía met eerbied maar ook genoeg vernieuwing zal benaderen. Onder zijn leiding wordt deze hommage niet louter een gitaarconcert, maar een uiterst gevarieerde, eigenzinnige en uitgebalanceerde voorstelling waarin alle elementen van de flamenco aan bod komen. Ook de verschillende fases uit het leven van de grootmeester passeren de revue: van het prille, harde zwoegen in Algeciras, over de periode aan de zijde van Camaron de la Isla, zijn internationale doorbraak tot zijn geslaagde missie als vernieuwer van het genre.

Muziek/muziektheater
LIMBURGzaal, aanvang 20.30 uur

Foto: Parkstad Limburg Theaters

– – – – –

Veldeke presenteert: PLAT!

PLAT! is een dialectfilm voor jongeren waarin het fictieve verhaal beschreven wordt van twee Limburgse scholen die zijn gefuseerd. Hierdoor ontstaat een nieuwe eindexamenklas. De jongeren uit deze klas maken zich op voor hun examen, maar moeten ook omgaan met allerlei zaken als pesten, tienerzwangerschap, drugs, naaktfilmpjes en zelfdoding.

Film
INGzaal, aanvang 20.30 uur.

Foto: Parkstad Limburg Theaters