Uit in Heerlen: Cultuurhuis Heerlen, 3 tot en met 8 januari 2017

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Het programma deze week in Cultuurhuis Heerlen, van 3 januari tot en met 8 januari 2017:

Carly Dow

Dinsdag 3 januari 2017

20.30 uur Muziekcafé op Dinsdag presenteert: Carly Dow ( CAN ) en Loes Swinkels.

Het Cultuurhuis begint het nieuwe jaar met een dubbel optreden van de Limburgse Loes Swinkels die indruk maakte toen ze vorig seizoen met haar voltallige band op het podium van ’t Cultuurhuis stond. Nu komt ze als duo, samen met Carly Dow, waarbij ze de songs en verhalen laat horen die ze schreef tijdens haar Amerikaanse reis in augustus 2016. Tijdens die reis leerde ze ook de Canadese Carly Dow kennen.

Carly Dow combineert soul & folk, denk daarbij aan haar voornaamste inspiratiebronnen als Gillian Welch, Amelia Curran en Neko Case. ‘Ingrained’, haar cd-debuut uit 2015 werd door de pers uiterst positief ontvangen: “Dow’s songwriting is poetry brought to life with an incomparable voice that is raw, alluring and unique…. “. Haar muziek is zacht en zwoel, maar vergis je niet want Dow’s donkere en aangrijpende teksten handelen over de complexiteit van menselijke relaties en de verhouding welke de mens tot de natuur heeft. Ze trad reeds op tijdens het Winnipeg Folk Festival en op vele andere gerenommeerde podia en festivals in Canada.

Vrijdag 6 januari 2017

20.30 uur Rolf Kaulard & Happy Swing

Wegens enorm succes geprolongeerd.

Rolf Kaulard en Happy Swing is een 13 koppige band onder leiding van trompettist Rolf Kaulard. Happy Swing staat voor een professionele show geënt op de “ happy “ klanken van de legendarische bandleider James Last. Een avond van operette tot Pop, van de Middellandse Zee tot Rusland, van het strand tot hoog in de bergen, deze band neemt zijn publiek mee op een muzikale rondreis. Alle titels zijn bekend en beroemd van de James Last Band, en vinden hun oorsprong in hun grote hits. De nummers werden door James Last in zijn typische stijl gearrangeerd en worden ook vanavond zo gespeeld.

Zondag 8 januari 2017

14.30 uur Yesterday

Kom en geniet voor nop!

Skip Elbertsen (slaggitaar & zang), Cor de la Bije (sologitaar & zang), Roy de Jong (basgitaar & zang) en Joop Stevens (slagwerk & zang) vormen samen de band ‘Yesterday‘. Muzikanten die al tientallen jaren opereren in de Limburgse popscene.
Zoals je ziet zitten ze nog altijd gevangen in de jaren 60 en 70. Dat blijkt ook wel uit hun repertoire dat grotendeels uit die periode afkomstig is. Alle groten, zoals de Beatles, de Stones, Creendence Clearwater Revival, Elvis, the Shadows en noem ze allemaal maar op, komen tijdens hun optreden voorbij. Een enthousiaste band die “back to memorylane” weer helemaal waar maakt. Een optreden dat je niet mag missen.

En…. De entree is gratis !!!

– – – – –

Cultuurhuis Heerlen
Sittarderweg 145
6412 CD Heerlen
[email protected]
Reserveren: http://www.cultuurhuisheerlen.nl/reserveren.html