De Notenkraker on ice: exclusief in Theater Heerlen

Foto: Parkstad Limburg Theater

Het meest betoverende uitje in de kerstvakantie is Notenkraker on Ice. Voor het eerst is deze ongeëvenaarde kerstklassieker uit 1892 in het theater op écht ijs te bewonderen.
Met maar liefst 14 ton ijs, 2.500 liter antivries-spray, 15 kilometer buizen en 140 manuur worden temperaturen bereikt van -15˚C om de echte ijsvloer te leggen voor deze grootse productie.

Sprookje

De Notenkraker on ice is een spectaculair en sprookjesachtig schouwspel voor oud en jong. De kerstklassieker vertelt het sprookje van Clara, die op kerstavond een notenkrakerpop cadeau krijgt. Wanneer zij slaapt en de klok 12 uur slaat, verandert de pop in een prins. Samen beleven zij mooie avonturen.

Grootse decors, kleurrijke projecties, weelderige kostuums en indrukwekkende speciale effecten zorgen voor een adembenemende show, waarin 30 kunstschaatskampioenen schaatsen en dansen op de prachtige muziek van Tsjaikovski.

Internationaal schaatsgezelschap

De Notenkraker on Ice is een productie van The Imperial Ice Stars, het enige schaatsgezelschap ooit dat een theatrale award won.
Enkele moves die schaatsers laten zien hun shows, zijn nooit eerder vertoond. Zelfs niet op de Olympische Winter Spelen in Sotsji in 2014. De schaatsers van dit internationale gezelschap hebben bij elkaar al meer dan 250 medailles gewonnen voor verschillende wedstrijden.

Theater Heerlen

Na een succesvolle internationale tour is deze spectaculaire show vanaf morgenavond 28 december tot en met oudjaarsdag 31 december te zien en te bewonderen in Theater Heerlen.