Uit in Heerlen: Cultuurhuis Heerlen, 17 tot en met 27 december

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Het programma voor de rest van het jaar in Cultuurhuis Heerlen, met op 27 december de ‘echte’ afscheidsavond van Lex!

Zondag 18 december

15.00 uur Magic Music Night presenteert: Lotte Walda & Aícha Cherif.

Lotte Walda komt uit Heerlen en telt pas 19 lentes. Momenteel zit zij in het elftal van Giels talentenjacht! Uit de 1100 deelnemers werd zij gekozen als een van de elf. Dat houdt in dat ze professionele coaching krijgt en zich verder gaat ontwikkelen als artiest. Een hele eer en mooie uitdaging op weg naar nog meer finesse in haar toch al onwaarschijnlijk grote talent. Lotte begon al heel jong met zingen, ze wist al heel vroeg dat dit haar passie is. Op haar vijftiende is ze begonnen met gitaar spelen en liedjes schrijven.

Aïcha Cherif was een van de frontvrouwen van de band Looking For The Drummer. De muzikale inspiratie lijkt bij Aïcha te komen van een artieste als Lianne La Havas of in ieder geval kunnen we haar muziekstijl het best aan de hand van dat grote, charmante Britse voorbeeld duiden: Jazzy, licht funky, tikje sensueel en artistiek spannend en dat alles voor een nog zeer jonge dame. Ze speelt zonder band en begeleidt zichzelf op akoestische en elektrische gitaar. Aïcha Cherif schrijft geen traditionele liedjes, zoals we zo vaak horen bij menig singer-songwriter. Aïcha weet intrigerende liedjes te pennen, die iets onvoorspelbaars in zich dragen, waardoor je ook blijft luisteren. Bovendien beschikt ze over een fijne, soulvolle stem met een behoorlijk bereik.

dinsdag-20-decemberDinsdag 20 december 2016

20.30 uur Martinus
Concert, knipkaartvoorstelling

Ze waren al, met veel succes, in het Cultuurhuis Heerlen tijdens de 1ste Southern Roots Night.
Martinus is een zeskoppige band die een samensmelting van melancholische folk en americana brengen.  Met de samenklank van akoestische en elektrische gitaren, meerstemmige zang, viool en pedal steel vertelt Martinus op een sferische wijze over het alledaagse leven.

Woensdag 21 december 2016

18.00 uur Het ‘echte’ Zuid festival

Een avond vol muzikale verrassingen met o.a. Gordon Smith & Friends , het CD & E Trio o.l.v. Clemens Hoffman.
De Big Band van Harmonie Bernadette (Molenberg – Heerlen). Dans van Luna Isabella Stienstra en nog talrijke muzikale gasten.
Vanaf 22.00 uur: afterparty vol verrassingen met gasten uit het hele land.

 

27-decDinsdag 27 december 2016

20.30 uur Alles jeet plat. De ‘echte’ afscheidsavond van Lex !!!

Lex Nelissen: “Het is geweldig om de laatste werkdag in 2016, door te brengen met muzikale vrienden. De dames en heren van het Muziekcollectief van René Bijlmakers brengen een muzikale Limburgse ode aan onder andere de Nobelprijswinnaar van de literatuur: Bob Dylan. Dit programma begon ooit jaren geleden in Venlo, waar ikzelf nog aan mee gedaan heb en  stond ooit nog eens in Theater Lexor.
Vanavond komen o.a. Ton Engels, Ivo Rosbeek, Paul van Loo, René Bijlmakers, G.R. Harrison,  Joep Conjaerts, Ron Bormans, Joep Larue, Kristy Hollands, Janneke & Maartje Meessen, Winand en Bart Bijlmakers en Emil Szarkowicz .

En…. De entree is gratis !!!

 

– – – – –

Cultuurhuis Heerlen
Sittarderweg 145
6412 CD Heerlen
[email protected]
Reserveren: http://www.cultuurhuisheerlen.nl/reserveren.html