Vandaag de ‘elfde-van-de-elfde’, gisteravond ‘Aod òp Nuj’!

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Het nieuwe vastelaovendseizoen is weer begonnen.
Vandaag, op de elfde van de elfde, wordt dat al enige jaren groots gevierd op het Vrijthof in Maastricht. Vanavond is er voor de eerste maal een ‘elfde-van-de-elfde’ pleinfeest in Kerkrade.

Frits Pelt‘Aod òp Nuj’

Gisteravond beet Heerlen het spits af met ‘Aod òp Nuj’, waarbij het oude carnavalsseizoen muzikaal-feestelijk wordt uitgeluid en het nieuwe seizoen met kanonschoten van de Blauw Sjuut wordt ingehaald.

Dit jaar voor de tiende keer, maar wel voor het eerst op het Schouwburgplein. Enkele duizenden mensen met carnavalsbloed en -genen trotseerden gisteravond het regenachtige weer. Al dan niet verkleed en geschminkt dromden ze tijdens de talrijke regenbuien samen onder de reusachtige tent/parasol, om door de talloze bekende carnavalsartiesten in de stemming te worden gebracht. En dat lukte bijzonder aardig, dankzij lokale grootheden als Paul & Leo, Vee & Dee en Frits Pelt, die zijn reisafstand dit jaar meer dan vervijfvoudigd zag. Ook de inbreng van andere vedetten als Fabrizio, Beppie Kraft, Big Benny en Erwin miste zijn uitwerking niet.

Kortom, de raderen zijn in beweging gezet voor zondag 26 februari 2017. Alaaf!