Francine Houben houdt Peutz-lezing in Royal Heerlen

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

De 13e Peutz-lezing wordt gehouden door ir. Francine Houben.
Houben is een van de meest invloedrijke architecten van dit moment. Als oprichter en creatief directeur van Mecanoo architecten brengt ze stedenbouw, landschap, architectuur, restauratie en interieur op een coherente manier samen.

De woontoren Montevideo in Rotterdam en het nieuwe NS station en stadskantoor van Delft zijn slechts enkele bekende gebouwen die door Mecanoo in Nederland zijn ontworpen. Momenteel werkt het bureau onder meer aan de renovatie van de wereldberoemde New York Public Library.

‘People, Place, Purpose’

In de -Nederlandstalige- lezing ‘People, Place, Purpose’ licht Francine Houben haar architectuurvisie toe aan de hand van enkele gerenommeerde Mecanoo-projecten, waaronder de Library of Birmingham, het National Kaohsiung Center for the Arts in Taiwan, en de renovatie van de door Mies van der Rohe ontworpen Martin Luther King Jr. Memorial Library in Washington DC. Ieder ontwerp van Mecanoo begint met observeren. Van mensen, van de plek, de cultuur en het klimaat. De analyse vormt het uitgangspunt voor een ontwerp dat aansluit bij de behoeften van nu, maar dat ook anticipeert op (on)voorspelbare veranderingen.

De Peutz lezingen

Frits Peutz (1896-1974) gaf inhoud aan het streven om van Heerlen een moderne stad te maken. Het bestuur van de Vrienden van SCHUNCK* ziet de Peutz-lezing als een waardevolle, steeds terugkerende bijdrage aan het jaarprogramma architectuur.
Op dinsdag 29 november om 20.00 uur wordt de ‘Peutz lezing 2016’ gehouden. Vanwege de grote belangstelling dit jaar niet zoals gebruikelijk in SCHUNCK* Glaspaleis, maar in het eveneens door Frits Peutz ontworpen Royal Theater, Stationsplein 3-5 te Heerlen.

De lezing is bij te wonen na een bijdrage in de kosten van €5,-.
Aanmelden kan via een e-mail aan [email protected], of door een briefje of kaartje te sturen aan Jelle Aarnoudse, Sint Franciscusweg 49, 6416 ET Heerlen.

Het entreegeld kan worden overgemaakt naar: NL31 SNSB 0924 2821 42, t.n.v. Vrienden van SCHUNCK, o.v.v. Peutz-lezing.