‘Bouwen om te baden’: nieuwe expositie in het Thermenmuseum Heerlen

Foto: Thermenmuseum

Het Thermenmuseum in Heerlen opent op 14 oktober de tweede tentoonstelling rondom het onderzoek naar het Heerlens Romeins Badhuis. Deze tentoonstelling laat zien hoe de Romeinen met de introductie van nieuwe materialen en technieken de bouwkunst en architectuur blijvend hebben veranderd. Tegenwoordig bouwen we nog steeds met baksteen, leggen we dakpannen en plaatsen we vensterglas, ook een Romeinse vinding.

Specialisten vertellen

In de tentoonstelling nemen de specialisten uit het onderzoeksteam de bezoeker mee in hun onderzoek. Ze laten zien hoe ze op zoek gaan naar sporen die de Romeinen op de bouwmaterialen hebben achtergelaten. Allemaal informatie die helpt bij het reconstrueren van het verhaal van het badhuis, het best bewaarde Romeinse gebouw van Nederland.

Nationale Archeologiedagen

Het Thermenmuseum neemt deel aan de Nationale Archeologiedagen. Het openingsweekend van de expositie valt samen met de Nationale Archeologie Dagen op 14, 15 en 16 oktober.

Thermenmuseum Heerlen

In het Thermenmuseum in Heerlen vindt u de indrukwekkende restanten van een Romeins badhuis, de thermen. Het is het best bewaarde Romeinse (publieke) badgebouw van Nederland. Het museum heeft daarnaast een gevarieerde collectie gebruiksvoorwerpen uit de Romeinse tijd. Afkomstig uit Coriovallum – de Romeinse stad die onder Heerlen ligt.

Entree en openingstijden

De nieuwe expositie is vanaf 14 oktober op dinsdag tot en met vrijdag te bezoeken tussen 10.00 en 17.00 uur. Op zaterdag, zondag en feestdagen tussen 12.00 en 17.00 uur.

Entreeprijzen:

  • volwassenen € 7,75;
  • jeugd 4-12 jaar: € 6,75;
  • een entreekaart geeft toegang tot het gehele museum, waaronder het Romeinse badhuis en de expositie Romeins Zuid-Limburg, het hele verhaal;
  • iedereen die het Thermenmuseum bezoekt, ontvangt een toegangskaart die de rest van 2016 geldig is.

Thermenmuseum Heerlen, Coriovallumstraat 9, Heerlen, 045 560 51 00, thermenmuseum.nl.