Onweer onthoudt publiek ontknoping film

Foto: Still uit trailer 'A walk in the woods"

De ‘open-air’ vertoning van de Amerikaanse speelfilm ‘A walk in the woods’ moest gisteravond voortijdig worden afgebroken vanwege het onweer.

Aan het draaien van een speelfilm in de openlucht zitten een aantal onontkoombare aspecten. Ten eerste moet je wachten tot het donker genoeg is, waardoor je in deze tijd van het jaar pas rond een uur of half tien kunt beginnen. Daarnaast ben je afhankelijk van de weersomstandigheden. En met name dat laatste aspect wil een openlucht voorstelling in Nederland nogal eens parten spelen.

A thunder in the woods

Helaas ook gisteravond, bij de seizoensopening van filmhuis De Spiegel met de ‘traditionele’ Cultura Nova gratis openlucht-filmvoorstelling in het Aambos in Heerlen.┬áDe vertoning van de Amerikaanse speelfilm ‘A walk in the woods’ moest voortijdig worden afgebroken vanwege het onweer dat Heerlen vanuit het zuiden naderde.

De talrijke toeschouwers, inclusief campingstoelen, dekens en andere sfeerverhogende attributen, werden door de organisatie op tijd huiswaarts gestuurd. Voor ieders eigen veiligheid natuurlijk, en voor het behoud van een droog pak. Maar wel in het ongewisse over de afloop van het wandelavontuur van Robert Redford en Nick Nolte op de ‘Appalachian Trail’. Zouden ook zij voor de eerste de beste onweersbui huiswaarts zijn gekeerd?

Reacties