Programma IBE, zaterdag 6 augustus

Foto: The Notorious IBE

Vandaag, zaterdag 6 augustus vormen de Bongerd, Pancratiusstraat en de “Vijf pleintjes” (Betaplein, Schelmenhofje, Morenhoek, Luciushof en Wilhelminaplein) het decor voor de gratis toegankelijke Block Parties.

Op de Bongerd staat de IBE City Stage die in samenwerking met poppodium De Nieuwe Nor georganiseerd wordt. Live optredens van bekende Urban acts als The Cool Quest, Bokoesam, Boef, Jonna Fraser, Digitzz x Abstract, Rob Manga en Boscha Nova geven het festival de bij de doelgroep passende muziekprogrammering.

Onderstaand vindt u enkele highlights van het zaterdagprogramma.

Nederlandse B-Boy League

Dit jaar ging de eerste Nederlandse Breakdance competitie voor kinderen tot en met 18 jaar van start. Op het IBE strijden de beste jonge dansers van Nederland om speciale Grand Slam punten en is er een “Meet the Parents” talkshow waarin dansers met kinderen en ouders met kinderen die dansen met elkaar om tafel gaan.

Seven2smoke 30+

Seven2smoke is een unieke dans Battle bedacht voor het IBE en wereldwijd bekend. Dit jaar staat er een speciale 30+ veteraneneditie op het programma. Maar laat je niet misleiden deze 30’ers en 40’ers bewegen nog als jonge honden.

Undisputed

In 2014 verenigden de 10 grootste danscompetities ter wereld zich in het Undisputed kampioenschap. De voorronde op het IBE is mischien wel de moeilijkste om te winnen. De winnaar gaat naar de Undisputed World BBoy Masters in Praag en ontmoet hier de winnaars van de andere 9 competities.

Initiator en promotor

Als initiator en promotor van Hiphop en Urban dans levert The Notorious IBE sinds 1998 een belangrijke bijdrage aan de diversiteit van het Nederlandse culturele landschap. Het festival blijft zich vernieuwen, om op die manier zowel traditie als actualiteit te manifesteren. In een constant veranderende wereld heeft het IBE zich als enige festival gericht op Hiphop en Urban dans op deze schaal in Nederland staande weten te houden en presenteert het de Hiphopcultuur op een zodanig diverse en progressieve manier dat het een zeer belangrijke bijdrage levert aan een compleet beeld en scherp imago van de cultuur.

IBE verstevigt wortels in Heerlen

Overal in Nederland bloeit de Urban Culture als nooit tevoren. Steden en gemeenten lijken eindelijk open te staan voor de oplossingen van jonge mensen in het creëren van meer leven, kunst en creativiteit in de wegkwijnende binnensteden. Het aantal lokale organisaties gericht op Urban culture en betrokken bij The Notorious IBE is groter dan ooit. Dansstudio HFC, Street Art Heerlen, Heerlen Murals, Stichting Getting Up en Poppodium Nieuwe Nor leveren niet alleen lokaal maar ook nationaal en internationaal een bijdrage aan de bekendheid en acceptatie van het begrip Urban Culture en zetten het Urban beleid in Heerlen op de kaart.

Reacties