Record aantal bezoekers op ParkCity Live in Heerlen

PCL 2016: La 'Gran' Pegatina
PCL 2016: La 'Gran' Pegatina
Foto: Heerlen.Nieuws.nl

ParkCity Live 2016 is weer voorbij. Het tweedaagse evenement trok afgelopen weekend op beide dagen meer dan 25.000 mensen naar het Bekkerveld in Heerlen waar op 4 podia meer dan 60 acts de revue passeerden. Het opruimen is in volle gang, en naar alle waarschijnlijkheid zal ook de grasmat van Park Bekkerveld grondig onder handen genomen moeten worden.

Intieme sfeer

Uiteraard (en gelukkig) valt over muzieksmaak niet te twisten en komt iedereen voor zijn eigen bands of acts, of voor de festivalsfeer in het algemeen. Dat laatste was er in hoge mate, dankzij de intimiteit van het terrein tussen de met bomen omzoomde straten rondom de St. Annakerk, en de entourage op het veld met leuk aangeklede eetkraampjes en -wagens, en chille louncheplekken onder het geboomte waar aan de haast claustrofobische gezelligheid op het grote terrein te ontkomen was. Daarnaast een grote dance-tent waar beide dagen dj’s optredens verzorgden, en een kleinere tent waar ook carnaval en AndrĂ© Hazes aan bod kwamen.

‘La Gran Pegatina’ en ‘Kensington’

Maar vooral de acts op de mainstage mochten er dit jaar zijn. Met zondag in het begin van de middag de Spaanse party-band ‘La GRAN Pegatina’, die zich voor deze gelegenheid door de toevoeging van een koper-sectie, elektrische gitaar, viool, flamencozanger en een reggae/raga-zanger tot een 13-mans formatie had uitgebreid en met de vrolijk/opzwepende Spaanse muziek de voetjes op het terrein aardig van de grond wist te krijgen, met uitzondering van het VIP-terras dat niet in beweging te krijgen was.
Met Kensington als afsluiter van het festival had organisator Hans Paul Nieskens ook de perfecte keuze gemaakt. Nederlands beste band van dit moment (persoonlijke mening) zette een spetterend optreden op mainstage neer en wist het publiek in haast euforische stemming naar huis te sturen.

ParkCity Live 2017

Volgend jaar weer een ParkCity Live.
Noteer alvast 8 en 9 juli 2017 in uw agenda. En voor de zekerheid ook maar 7 juli. Want de enige manier om de groei van dit jaarlijks terugkerend festival mogelijk te maken is door de uitbreiding ervan met een extra dag. Meer bezoekers per dag toelaten op het terrein is absoluut geen optie. Niet alleen vanwege de veiligheid, maar ook voor welbehagen van het publiek en de afhandeling van de binnenkomst. Want afgelopen zaterdag stond er een rij wachtende bezoekers van enkele honderden meters waardoor sommigen het optreden dat ze graag wilden zien misliepen.
En dat er meer bezoekers willen komen is ook overduidelijk, het festival was dit jaar binnen de kortste keren geheel uitverkocht.

Volgens festivaldirecteur Nieskens wordt daarom serieus gekeken naar de toevoeging van de vrijdagavond. “We zijn met de Gemeente aan het praten over de vrijdagavond. Ik heb er een goed gevoel over dat we volgend jaar kunnen uitbreiden naar een extra dag. Verhuizen is voor mij geen optie. Daarvoor ben ik veel te verliefd op deze mooie en unieke locatie.”