Gezellig feestje op ParkCity Live Heerlen

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Het was een gezellig feestje gisteren op het Bekkerveld, of op ‘Park Bekkerveld’ tot waar deze binnenstedelijke grasweide tegenwoordig opgepimpt is. Tijdens de eerste dag van het uitverkochte ParkCity Live festival stond een geheel Nederlandse line-up op de mainstage die voeding kwam geven aan de gemoedelijke sfeer die op en boven het festivalterrein hing.

Optredens zaterdag

Vroeg in de middag had Indian Askin de moeilijke taak het nog ‘lauwe’ publiek in de stemming te krijgen. Ondanks de kater van de zanger van het Amsterdamse viertal lukte dat aardig met een behoorlijk goede en stevige set.

Daarna was het op mainstage de beurt aan Kovacs. De band was op de terugweg van een optreden in Tsjechië nog aan de grens opgehouden en kwam daardoor maar net op tijd in Heerlen aan. Het had nauwelijks weerslag op het optreden van Sharon Kovacs en haar band, een paar technische ongemakken en ‘een verrekt spiertje’ bij de zangeres weerhielden hen er niet van een gedegen optreden neer te zetten.

DSCN4185Heel andere koek was het optreden van het gelegenheidstrio Ronnie Flex, Lil’Kleine en Mr. Polska, dat vooral aantrekkingskracht had op het talrijk aanwezige jeugdige publiek. In strak tempo rapten de 3 gasten het ene na het andere nummer het publiek in, met de nodige toeters en confetti, om te besluiten met de wijze boodschap die Ronnie Flex aan de kinderen meegaf: “En goed jullie best doen op school!”.

Typhoon was blij terug te zijn in Heerlen. Na hun optreden in december vorig jaar op het Schouwburgplein in Heerlen tijdens Serious Request gaf de band een kilometer verder opnieuw een dynamische show, met de twee broers De Randamie in het middelpunt. Glenn, Typhoon himself, stond stil bij de gebeurtenissen van de afgelopen dagen, en speelde daarom speciaal het nummer van Thé Lau/The Scene: ‘Iedereen is van de wereld’.

Het optreden van Racoon was enigszins plichtmatig, met als ‘feel-good’ moment een zeer jonge Racoon-fan die vanuit het publiek het podium op mocht om mee te zingen en mondharmonica te spelen. Daarna verzandde het optreden enigszins door de meligheid en dubbelzinnigheden van de zanger.

Jet Rebel daarentegen kwam waarvoor hij ook komen wilde, muziek maken. En voor de tweede keer op rij op Park City Live, en als het aan hem lag volgend jaar wéér, zo gaf hij te kennen. Met zijn band bracht de Friese zanger en gitarist vlotjes zijn rockende nummers over het podium waarmee weer overduidelijk bleek welk talent Jelte in zich heeft. Alleen op het gebied van de liefde wil het niet lukken, verzuchtte hij in een spaarzaam moment van rust en overweging tegen het publiek, en hij zag dan ook erg uit naar de signeersessie omdat er in Heerlen zo’n lekkere meiden zouden zijn. Toeval of niet, de rij bij de signeertent na afloop was opvallend lang…

BLØF sloot de avond en de eerste dag van ParkCity Live op gepaste wijze af. Gedegen. Professioneel. En verbaasd over het feit dat zij nog niet eerder op dit mooie festival hadden gestaan. Om twaalf uur was de band gedwongen te stoppen vanwege de vergunning, maar zij brachten daarna toch nog een toegift waarin voor de tweede keer vandaag het nummer van Thé Lau/The Scene voorbij kwam. Want ‘Iedereen is van de wereld, en de wereld is van iedereen’. Zaterdag op het Bekkerveld in Heerlen was iedereen het daar in ieder geval overduidelijk mee eens…

Vandaag dag twee van ParkCity Live

Tot 23.15 uur vanavond is nog te genieten van een aantal fantastische bands. Naast Nederlandse topacts als Dotan, Lucas Hamming en Kensington treden ook UB40 en de grootste Spaanse partyband ‘La Gran Pegatina’ die u ooit heeft kunnen zien. Dus gaat dat zien.

 

Reacties