Zomers KasteelPlezier in Kasteel Hoensbroek

Foto: Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek staat deze zomer in het teken van KasteelPlezier! Families met kinderen kunnen komen spelen en speuren in en rondom het kasteel. Iedereen kan het immense kasteel komen verkennen en deelnemen aan de speurtochten voor jong en oud en aan de middeleeuwse KasteelSpelen. In de weekeinden zijn er extra verrassingen, bijvoorbeeld roofvogelshows en lessen in handboogschieten.

Een enorm kasteel

Kasteel Hoensbroek is een van de mooiste en grootste kastelen van Nederland, met meer dan 40 kasteelvertrekken, een middeleeuwse uitkijk- en verdedigingstoren en een ‘Geheime kamer’. Ook bij typisch Nederlands zomerweer (met een buitje) is het kasteel een goede bestemming door de combinatie van binnen- en buitenactiviteiten.

KasteelSpeuren

Dwaal door het kasteel met leuke, spannende en uitdagende opdrachten. Jullie herbeleven oude kasteeltijden en wandelen daarbij door het middeleeuwse, 17e eeuwse en 18e eeuwse kasteelgedeelte. Het is leuk voor alle leeftijden; ook voor de kids in jonge leeftijd zijn er leuke speurtochten. Wanneer je als familie een pittige uitdaging aan wilt gaan dan kies je voor de Musketiers Familietocht!

KasteelGasten

Kasteel Hoensbroek is élke dag leuk in de zomer. In de weekenden kun je bovendien bijzondere kasteelgasten ontmoeten!

  • 16 &17 juli: acteurs bevolken de kasteelweide, je herbeleeft het kasteelleven.
  • 23&24 juli, 6&7 augustus en 20&21 augustus: handboogschutters leren je handboogschieten.
  • 30&31 juli, 13&14 augustus en 3&4 september: geniet van de roofvogelshow.
  • 27&28 augustus: speciaal muziekweekend.

KasteelSpelen

Het binnenplein van het kasteel staat vol met middeleeuwse spelen die kinderen uitdagen om hun behendigheid te tonen of een spel slim te spelen. Jullie beleven plezier met spellen als het visspel, Trou-madame, kegelen, steltlopen, zwierbol, sjoelen en ringwerpen en het Ridder Hoen springkussen.

Zomerprogramma

KasteelPlezier vindt plaats van 16 juli tot en met 4 september, elke dag van 10.00 tot 17.30 uur.
Zie www.kasteelhoensbroek.nl voor meer informatie en speciale dagactiviteiten.
Kasteel Hoensbroek, Klinkertstraat 118, Hoensbroek, 045 522 72 72.

 

Reacties