Succesvolle casting ‘Elite Model Look’ in Heerlen

Foto: Heerlen Mijn Stad

Meer dan 300 kandidaten betraden vorig weekend in Heerlen de catwalk tijdens de Elite Model Look Nederland 2016 castingdag die in samenwerking met Heerlen Mijn Stad en Berden Mode en Wonen was georganiseerd.

De kandidaten kwamen uit alle hoeken van het land. Tientallen gingen door naar de volgende ronde en kregen hun eerste Elite Model Look fotoshoot.
Voor 11 meiden en 8 jongens kwam aan het einde van de dag goed nieuws. Zij gaan door naar de halve finale.

Bij de selectie van de kandidaten wordt, naast fotogenieke kwaliteiten, ook gekeken naar natuurlijke schoonheid en de potentie om jezelf te kunnen vormen naar de vraag van de huidige fashion trends. Kortom de voor Elite zo kenmerkende combinatie van professionaliteit, elegantie en schoonheid.
Speciaal voor deze castingdag was Hila Noorzai als presentatrice uitgenodigd om de modellen een hart onder de riem te steken en om er een mooi feestje van te maken. Hila, die zelf in haar jeugd in Heerlen heeft gewoond, vond het fantastisch om weer terug te zijn in haar oude stad!

Van de casting is een video gemaakt waardoor je een goed overzicht van de dag krijgt.

Over Elite Model Look

Elite Model Look is de beroemdste internationale modellencompetitie ter wereld en vindt dit jaar voor de 33e keer op rij plaats. Elite Model Look trekt jaarlijks meer dan 400.000 deelnemers uit 800 steden, 40 landen en vijf continenten en biedt jongens en meisjes een unieke kans om binnen te treden in de modellenwereld.
Ieder jaar werkt Elite Model Look Nederland samen met een goed doel. Dit jaar slaat ze handen ineen met stichting NietBlind om aandacht te vragen voor wetenschappelijk onderzoek naar blindheid en slechtziendheid.

Halve finale en finale Elite Model Look Nederland

De halve finale vindt plaats op 2 juli bij het Hilton Amsterdam Airport Schiphol. Hier strijden de geselecteerde modellen in spé om een plek in de nationale Finale. Uiteindelijk zullen 10 jongens en 10 meisjes doorgaan naar de finale.
Deze National Final Show vindt plaats op zondag 10 juli in de Gashouder te Amsterdam.

Kijk hier voor meer informatie over de Elite Model Look.

Reacties