Bono Kersten uit Heerlen pakt brons op Topjudotoernooi Haarlemmermeer

Bono Kersten uit Heerlen wist afgelopen zondag in Hoofddorp tijdens het 9e Internationale Topjudotoernooi Haarlemmermeer beslag te leggen op de bronzen medaille bij de jongens onder 17 jaar.

Bono en zijn begeleiders wisten dat het een zware klus zou gaan worden tijdens dit toernooi. Bono deed mee in de gewichtsklasse -46 kilo, terwijl hij zelf nog geen 40 kg weegt.

Brons

De eerste partij verloor hij dan ook kansloos tegen de latere winnaar Matthijs Dicke. Daarna herpakte de jeugdige judoka van Judo Club Hercules zich, en won met ippon. De derde partij werd met yuko gewonnen.
De vierde en vijfde partij werden pas in de golden score beslist. In beide partijen was de golden score voor Bono, die zo beide wedstrijden in zijn voordeel besliste. Hierdoor nam hij de bronzen medaille van dit Internationale Toptoernooi mee naar Heerlen.

Het Internationale Topjudotoernooi Haarlemmermeer is goedgekeurd door de JBN, en geldt als officieel meetmoment van de JBN voor internationale kwalificatie 2017.