Uit in Heerlen: Cultuurhuis Heerlen, 10 tot en met 16 december

Foto: Cultuurhuis Heerlen

Het programma van komende week in Cultuurhuis Heerlen:

Zaterdag 10 december

20.30 uur:  Saddet in Kirmiziyüz

Sadettin Kirmiziyüz trok in november 2010 samen met zijn vader naar Mekka voor de bedevaart, de Hadj. Gewapend met de ervaringen van deze indringende reis maakte hij een voorstelling over vaders en zonen, geloven en niet geloven, Mohammed, God en Allah. Een heilige road story waarin niets kan en alles waar is.
Nu, zes jaar later speelt Sadettin deze voorstelling opnieuw!

Dinsdag 13 december 2016

20.30 uur Boltong & Jeninga
Concert, knipkaartvoorstelling

boltongNicole Bolton is in Heerlen en omstreken op muzikaal gebied vooral bekend geworden door de optredens met haar band ‘Stringcast’. Optredens van deze formatie in het legendarisch Lexor Theater te Heerlen kunnen velen zich nog herinneren. John Jeninga heeft in deze regio van zich laten horen door optredens met bands als Moondance, Py-set, Pray for Peace, Beter Laat en My Friend John. Sinds zeven jaar treden beide muzikanten op onder de naam ‘Bolton & Jeninga’. Hun repertoire bestaat uit eigen nummers en gearrangeerde covers van o.a. Crosby, Stills and Nash, James Taylor, JJ Cale, Joni Mitchel, Bonnie Riatt en Eva Cassidy. In het Belgische Gent traden zij succesvol op in het Theater ‘De Vieze Gasten’ en tijdens de Gentse Feesten. Sinds een jaar of twee speelt op basgitaar en cajon ook Bas Jeninga mee.
Bolton & Jeninga zorgen voor een avond vol sfeervolle muziek: Ballads and Blues, luisteren, genieten en swingen.

 

Woensdag 14 december 2016

20.00 uur Filosofisch café  “Het weren van de dialoog”

Discussie, debat, dialoog. In de dialoog richt men zich werkelijk tot elkaar en beschouwt met elkaar als mens. Het woord dialoog wordt te pas en vooral te onpas gebruikt als een sausje op een relatief onsmakelijk gerecht. Hoe kunnen we fijnproevers worden van het menselijke dieptegesprek? Deze avond is geschikt voor iedere die zijn communicatievaardigheid  wil verdiepen. Gastspreker van vanavond is prof. h.c. prof. dr. dr. Werner Jansen . Meer informatie www.wijsheidsscholing.nl.

 

Vrijdag 16 december 2016

21.00 uur Sjonnie & Anita presenteren: Lapschwanz

lapschwanzSjonnie & Anita zijn weer terug in het Cultuurhuis en presenteren de nieuwste Rock/Crossover sensatie Lapschwanz!
Sinds hun oprichting in februari 2016 denderde de band als een sneltrein door naar de voorrondes van Nu Of Nooit 2016. Met een kersverse EP en een videoclip getiteld ‘Let It Burn’ belooft het weer een legendarische avond te worden in het gezellige café van het Cultuurhuis. Snoeiharde riffs, super strakke baslijnen en stevige drum beats omlijst door de warme vocalen en sterke teksten van Marcel v/d Berg zullen geest en lichaam van het publiek zeker niet onberoerd laten. Stil staan is geen optie…
De band bestaat uit: Leon Douven op bas, Marcel v/d Berg, vocals, Freek Ars op drums en René de Bie op gitaar.
En natuurlijk, zijn Sjonnie en Anita er om jullie een warm welkom te geven… !!!!!
En: GRATIS entree!

– – – – –

Cultuurhuis Heerlen
Sittarderweg 145
6412 CD Heerlen
[email protected]
Reserveren: http://www.cultuurhuisheerlen.nl/reserveren.html