Gevoelige thuisnederlaag voor koploper FC Hoensbroek in 2e Klasse G

Het was koud en nat op het sportpark Overbroek van FC Hoensbroek. De toeschouwers die het slechte weer vanmiddag trotseerden, hadden hun zinnen gezet op een mooie wedstrijd tussen de nummer één en de nummer drie in de 2e klasse.

Lange ballen en balverlies

Ze kwamen echter bedrogen uit. De eerste helft was er een met alleen maar lange ballen en veel balverlies. De beide doelverdedigers hadden amper iets te doen. En kwam er al eens een aanval, dan reikte deze niet verder dan het zestienmetergebied, of er werd een slecht vervolg gegeven aan de aanvalsopzet.
Het grootste gedeelte van de toeschouwers zocht dan ook onmiddellijk de kantine op toen de beste man van het veld, scheidsrechter Peters, voor het rustsignaal floot met de beginstand nog op de teller: 0 – 0.

Bezoekers nemen initiatief

Na de rust was het weer inmiddels nog slechter geworden, maar de toeschouwers hadden toch weer de moed gevonden om zich rondom het voetbalveld op te stellen. Het waren na de thee echter de bezoekers van LHC die het initiatief namen, en niet zoals verwacht mocht worden de thuisclub. Veelvuldig zochten zij hun razendsnelle buitenspelers die vervolgens linea recta de weg naar de 16 meter zochten. Zodoende werd het steeds vaker druk rond het doelgebied van FC Hoensbroek-doelman Kay van Eijk. De wedstrijd werd daardoor spannender. FC Hoensbroek werd flink teruggedrongen en wist zelf geen enkel initiatief te creëren. Tevergeefs bleef trainer Roger André van FC Hoensbroek vanaf de kant zijn mannen naar voren dirigeren.
In de 69e minuut zette Mark Báumler van LHC zijn ploeg op voorsprong. Het leek erop dat de koploper door deze 0 – 1 achterstand wakker was geschrokken. Zij namen nu het initiatief, maar slaagden er niet in daarmee gevaarlijk te worden. De verdediging van LHC gaf geen krimp, en zij hielden eenvoudig stand omdat de aanvallers van FC Hoensbroek eenvoudigweg niet in staat waren om gevaar te stichten.

En zo kreeg Hoensbroek-trainer Roger André geen verlaat verjaardagscadeautj, maar namen zijn collega Sid Plum en zijn mannen 3 volle punten mee naar Eygelshoven.
De afstand tussen beide ploegen is door deze overwinning weliswaar kleiner geworden, maar bedraagt nog altijd 6 punten in het voordeel van FC Hoensbroek.

Verslag: Hein Smith.