Snelheidsduivel na achtervolging klemgereden en aangehouden

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Een bestuurder kon donderdagmiddag na een achtervolging door samenwerking van de Duitse politie met agenten van de Landelijke eenheid en de eenheid Limburg worden aangehouden. De verdachte reed met hoge snelheid over de A2. Daar veroorzaakte hij meerdere aanrijdingen. Uiteindelijk werd hij op de A76 bij de Duitse grens klemgereden.

Aanrijdingen

De verdachte veroorzaakte vanaf de A2 bij Budel met zijn donkerkleurige auto meerdere aanrijdingen in zuidelijke richting op de autosnelweg. Daarbij raakte voor zover bekend niemand gewond, maar is er wel schade bij andere weggebruikers. Meerdere politieauto’s hebben de achtervolging ingezet vanaf de A2 richting het zuiden. Ter hoogte van Geleen bij knooppunt Kerensheide ging de automobilist van de A2 af, de A76 autosnelweg op in de rijrichting van Duitsland.

Aanhouding automobilist

In samenwerking met de Duitse politie kon de verdachte, rond half vijf, ter hoogte van de grensovergang klem worden gereden. De bestuurder is aangehouden en bleek bij controle onder invloed achter het stuur te zitten. De verdachte, waarvan de identiteit nog niet was bekend, is door de Duitse politie meegenomen naar het politiebureau om gehoord te worden.

Oproep aan publiek

Automobilisten die ook schade hebben aan hun voertuig door deze snelheidsovertreder die reed in een donkerkleurige auto van het merk Volvo of die informatie hebben die van belang kan zijn voor het onderzoek worden gevraagd contact op te nemen met de politie. Dit kan via het algemene telefoonnummer 0900-8844.