Twee verdachten van brandstichtingen aangehouden

Foto: Wikipedia

De politie hield gisteren 2 mannen uit Landgraaf aan die ervan worden verdacht in de omgeving Parkstad meerdere branden te hebben gesticht. Het gaat met name om autobranden.

Net als in andere delen van het land heeft de regio Parkstad al langere tijd last van met name autobranden. Dit jaar zijn er inmiddels bijna 70 auto’s uitgebrand. Via informatie uit de wijken, deels anoniem, kwamen de namen van deze 2 verdachten naar boven. Het gaat om een 48-jarige en 31-jarige man uit Landgraaf. Ze zijn beiden in verzekering gesteld.

Meer aanhoudingen en meer informatie

Het is bij autobranden over het algemeen lastig om de daders te achterhalen. In veel gevallen duurt het even voor een autobrand ontdekt wordt waardoor de kans op heterdaad heel erg klein is.

De politie verwacht binnenkort meer aanhoudingen te kunnen verrichten in verband met deze branden. Zij kan nog steeds alle informatie goed gebruiken. Heeft u iets gehoord over (auto)brandstichtingen, bijvoorbeeld informatie over de dader of heeft u iets gezien rond het tijdstip van brandstichtingen geef dit dan door aan de politie. Dit kan ook anoniem, via M. 0800 – 7000.

Reacties