Professionele hennepkwekerij ontmanteld in woonwijk Heerlen

Foto: Pixabay

De Heerlense politie is bezig met het ontmantelen van een professionele hennepkwekerij die is aangetroffen in een loods achter een woning, midden in een woonwijk in Schandelen. Ook werd er illegaal stroom afgetapt.

In de loop van de ochtend nam de politie alle hennepplanten en apparatuur in beslag, deze zullen worden vernietigd. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Loods achter woning

De politie kwam de kwekerij door onderzoek op het spoor. In een woning aan de Schandelerstraat ontdekten agenten bij onderzoek dat er de loods achter de woning was ingericht als hennepkwekerij. Er zijn ongeveer 2000 hennepstekken en in totaal 1200 hennepplanten aangetroffen in de loods. De hennepplanten waren deels al geoogst.

Illegaal stroom afgetapt

Omdat er illegaal stroom werd afgetapt en er dus sprake was van diefstal van elektriciteit, is een elektricien nu bezig met het creƫren van een veilige werksituatie. Het kan zijn dat daarvoor de stroom in het hele woonblok tijdelijk moet worden afgesloten. Mocht dit het geval zijn, dan zal de politie dit bekend maken aan de buurtbewoners.

Naar verwachting is de politie tot in de loop van de middag bezig met onderzoek en de ruiming van de hennepplantage.