Bekerwedstrijd vv Schaesberg – Centrum Boys: 2 – 1

Vandaag het duel van twee teams die vorig seizoen in hun klasse kampioen zijn geworden. Centrum Boys in de 4e klasse en vv Schaesberg in de 2e klasse. Dus het beloofde een interessante wedstrijd te worden, en dat werd het ook.

Beide teams maakten er een leuke spannende wedstrijd van waarbij Schaesberg de aanval zocht en Centrum Boys antwoordde met gevaarlijke counters. En dat die gevaarlijk waren bleek al in de 4e minuut. Via de snelle en zeer balvaardige spelers ging de eerste aanval van Centrum Boys richting doel van vv Schaesberg, via enkele mooie acties kwam de bal bij Ilias Chakour die via een schijnbeweging vrij voor doelman Kain Bours kwam en met een fraaie beweging de 0-1 scoorde. En nu moest vv Schaesberg een tandje bijschakelen en dat deed de ploeg van trainer Rene Smeets. In de 13e minuut werd na een schot van Danny Latten de rebound keurig in het doel geplaatst door Tom Hoogevorst en was de stand weer gelijk 1 – 1. Tot de rust bleef het een gelijkopgaande strijd, die onder leiding stond van de voortreffelijk fluitende scheidsrechter P. Peters.

Na de rust weer het zelfde spelbeeld, een leuke en spannende wedstrijd zonder dat een van de teams het overwicht had. In de 54e minuut een scrimmage in de 16 meter van Cenrum Boys, de bal werd van de lijn gehaald, en het fluitsignaal van scheidsrechter Peters voor een strafschop en een rode kaart voor een speler van Centrum Boys! De bal zou met de hand van de lijn zijn gehaald. Het was Danny Latten die de verantwoordelijkheid nam en de bal rustig achter doelman Sven Swakhoven plaatste en daarmeee de stand op 2 – 1 bracht.

Maar het team van de Centrum Boys gaf niet op, bleef knokken en plaatste hun gevaarlijke counters. Bijna hadden zij de gelijkmaker gescoord toen bij een van hun laatste aanvallen de bal buiten het bereik van de doelman van vv Schaesberg op de lat werd geplaatst. Pech voor Centrum Boys. En zo ging VV Schaesberg aan het eind van de wedstrijd naar de volgende ronde in de beker.
Beide ploegen lieten vanmiddag zien dat zij niets voor niets in hun nieuwe klasse ook weer een rol van betekenis spelen. VV Schaesberg is koploper in de 1e klasse D en Centrum Boys staat op een gedeelte 2e plaats in de 3e klasse B.

Tekst: Hein Smith.