‘Biketraining’ van politie Heerlen en Valkenburg op Pancratiusplein

Foto: Politie Heerlen

Aanstaande donderdagavond, tussen 17.30 en 21.30, wordt op het Pancratiusplein in Heerlen druk geoefend door de ‘politie-bikers’ van de basisteams Heerlen en Valkenburg.

Deze bikers blijven na hun bike-opleiding voortdurend bijgespijkerd in hun vaardigheden, die ze voor hun werk vooral tijdens het weekeinde en feestdagen inzetten om het uitgaansleven dan zo veilig en gezellig mogelijk te laten verlopen. Maar ook bij drukbezochte evenementen zijn ze steeds vaker van de partij, en met het oog op het grote evenement ‘Glazen Huis 2015’ kan het geen kwaad om de vaardigheden van deze bikers naar een nóg hoger plan te tillen.

Nadat in de middag al geoefend is in het schieten vanaf een politie-bike (uiteraard met trainingsmunitie, en zonder publiek), zal in de avonduren de nadruk komen te liggen om ‘in het publiek domein’ diverse casussen te trainen. Dat gebeurt dan in combinatie met voetpatrouilles van de korpsen. Politiecollega’s in burger en politiestudenten zullen daarbij het tegenspel bieden.
De training wordt ondersteund door docenten van de Politieacademie, hondengeleiders, studenten en de medewerkers van de Ambulance Heerlen.

Iedereen is welkom om tijdens het avondgedeelte op het Pancratiusplein getuige te zijn van deze oefeningen.