Niemand in ons land heeft meer blues dan Michael de Jong

Foto: P. Levitton

Een optreden bijwonen van Michael de Jong is een behoorlijk intense belevenis. Prachtig en intens. Niemand heeft in ons land meer de blues dan Michael de Jong.

Michael de Jong groeide op in Amerika en heeft als singer-songwriter een lange staat van dienst. Hij begon op zesjarige leeftijd te zingen in een kerkkoor; vanaf zijn dertiende speelt hij gitaar en op zijn achttiende begon de zanger/gitarist met zijn eerste band.

Vanaf eind jaren 80 woont, werkt en musiceert Michael in Nederland. Zijn nieuwe cd ‘Something For The Pain’ is een bijzonder album met 10 zelfgeschreven songs en wordt toegevoegd aan zijn imposante reeks cd’s, waarvan een gedeelte zelfs gratis beschikbaar op www.michaeldejong.com.

Michael is een echte poëet, die je met zijn stem en zijn vertolking van zijn prachtige songs naar de strot grijpt. Hij vertolkt zijn muzikale literatuur met zoveel intensiteit en laat zoveel zien van zijn inwendige roerselen dat je na afloop alleen maar een diepe zucht kan slaken. Hij neemt je op het podium mee door de diepe dalen en hoogtepunten van een intens geleefd leven.

De directheid waarmee hij zijn teksten zingt, zorgt ervoor dat je als luisteraar in de compositie wordt gezogen. Je wordt in je binnenste geraakt door de manier waarop hij zijn levensvragen verwoordt. Een optreden bijwonen is dan ook een behoorlijk intense belevenis. Prachtig en intens. Niemand heeft in ons land meer de blues dan Michael de Jong!

Pers:
“Zijn ijzersterkte en doorleefde zangstem klinkt uitstekend.” – Kindamuzik.net

Michael is live te zien op vrijdag 24 april in de INGzaal van Theater Heerlen. Kaarten zijn te bestellen via www.limburgzaal.nl of telefonisch via 045 – 571 66 07.